10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMaşinăria lui Van Gaal a început să prindă viteză

Maşinăria lui Van Gaal a început să prindă viteză

Adversara formaţiei CFR Cluj în Grupa E a Ligii Campionilor, Bayern München, a învins-o în deplasare pe Hoffenheim, în etapa a 5-a a Bundesligii, şi avansează încet, dar sigur, în clasamentul primei ligi germane.

Bayern München, adversara formaţiei CFR Cluj în Grupa E a Ligii Campionilor, a învins marţi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia TSG 1899 Hoffenheim, în etapa a 5-a a campionatului german. Pentru învingători au marcat Muller (‘63) şi Van Buyten (‘90+1), în timp ce pentru gazde a înscris Ibisevici, în primul minut de joc. Golul lui Van Buyten din prelungirile partidei a fost marcat dintr-o poziţie suspectă de ofside.
Antrenorul echipei Bayern München, Louis van Gaal, a folosit următoarea formulă de echipă: Butt – Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento (Pranjici ‘46) – Van Bommel, Schweinsteiger – Kroos (Olici ‘46), Muller, Ribery (Hamit Altintop ‘64) – Klose.
Tot marţi seară s-au mai jucat partidele Mainz – Köln 2-0 şi Hannover – Bremen 4-1, celelalte meciuri din runda a 5-a a Bundesligii disputându-se aseară, după închiderea ediţiei. Lidera Mainz are 15 puncte din cinci partide, în timp ce Bayern a acumulat doar opt puncte. Chiar dacă formaţia bavareză are cel mai slab start de campionat din ultimii 33 de ani, tehnicianul olandez susţine că echipa sa joacă mai bine decât anul trecut. „Nu reproşez nimănui nimic. Am analizat situaţia şi nu pot spune că jucăm rău. Jucăm mult mai bine decât anul trecut. Dar când avem puţine puncte în clasament, presiunea venită din exterior, de la conducători şi din mass-media, este mare. Ceea ce e normal, pentru că suntem o echipă mare şi trebuie să fim mereu în vârf. Sezonul este însă lung. În martie, aprilie, mai…. atunci este important să fim primii“, a spus Van Gaal.

Ribery s-a accidentat

Bayern a plătit scump victoria din deplasarea de la Hoffenheim. Chiar la faza golului egalizator marcat de Muller, mijlocaşul francez Ribery s-a accidentat la gleznă în duelul cu Beck. Jucătorul lui Bayern n-a mai putut continua jocul şi a trebuit să fie înlocuit. Se pare că e vorba despre o leziune serioasă, care l-ar putea ţine pe francez câteva săptămâni pe tuşă. Ribery va lipsi de la meciul din Liga Campionilor pe care Bayern îl va susţine marţea următoare, la Basel. Formaţia bavareză este lidera Grupei E, după ce a învins în prima etapă pe AS Roma, cu 2-0, pe locul secund situându-se CFR Cluj, care a câştigat cu 2-1 confruntarea cu FC Basel.
Să remarcăm că, din cauza accidentării la glezna dreaptă, Ribery nu va putea evolua pentru naţionala „cocoşilor galici“ în meciul cu România, de pe 9 octombrie, din preliminariile CE 2012, chiar dacă federaţia franceză i-ar şterge a treia etapă de suspendare dictată împotriva sa după scandalul de la CM 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS