10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii abordează Cupa cu rezervele

Pandurii abordează Cupa cu rezervele

Pandurii Târgu Jiu – Viitorul Constanţa
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 18.30 (Sport.ro).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Ghindeanu, Murgan, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Nistor, Vranjes, Brata – Stromajer, Antohi. Antrenor: Ionuţ Badea.
Viitorul: Vlas – Ninu, Posteucă, Ignat, Renţea – Chiţu, Păcuraru, Larie, Cârstocea – V. Cristocea, Pantelie. Antrenor: Cătălin Anghel.
Vor arbitra: M. Balaci – Ad. Vidan, C. Savu.

Gruparea gorjeană îşi menajează titularii pentru meciul cu FC Timişoara din Liga I, abordând partida din Cupa României cu Viitorul Constanţa cu jucătorii care au prins puţine minute sau care nu au evoluat deloc în acest sezon.

În faţa unui adversar de eşalon inferior şi beneficiind de avantajul terenului propriu, Pandurii Târgu Jiu nu poate să-şi propună decât calificarea în faza următoare a Cupei României, chiar dacă Ionuţ Badea va aborda jocul cu Viitorul Constanţa cu rezervele. Cei care au prins puţine minute sau care nu au evoluat deloc în acest sezon vor avea astfel şansa să-i arate lui Badea că reprezintă o soluţie de luat în seamă în continuare. „Este un meci pe care, cu siguranţă, vrem să-l câştigăm, vrem să accedem în fazele superioare ale cupei, dar mă interesează foarte mult să dau minute oficiale şi jucătorilor care au evoluat mai puţin pentru că e normal să fac lucrul acesta. Sunt tineri care se antrenează de mult timp şi nu au apucat încă să joace. E normal pe undeva să nu pot să-i folosesc pe toţi, am acum 29 de jucători. Nu pot să joace toţi, sunt 11 care intră şi trei care pot intra pe parcurs. Este important şi din alt punct de vedere, pentru că ne arată potenţialul acelor tineri care au jucat mai puţin, care aşteaptă să joace, care vor să demonstreze. Pentru mine e cu atât mai bine pentru că pot vedea dacă am sau nu soluţii pentru meciurile viitoare“, a spus Badea. Viitorul Constanţa, echipa de Liga a II-a patronată de Gică Hagi, este o necunoscută pentru gorjeni. „Din păcate, n-am apucat să văd vreun meci al celor de la Viitorul Constanţa, dar mi-am luat informaţii de la alte persoane. Faptul că nu ne deplasăm pentru acest meci este un lucru foarte bun pentru noi. Este evident că pe hârtie suntem favoriţi, dar pe teren se poate întâmpla orice“, a spus tehnicianul.

Voika şi Maksumic,
în lot

Vranjkovic şi Maksumic, transferaţi recent de la Dinamo, au început de luni antrenamentele cu Pandurii Târgu Jiu şi vor face parte din lotul convocat pentru jocul cu Viitorul Constanţa. „Vor fi multe nume noi, jucători care nu au evoluat. Vranjkovic şi Maksumic vor fi în lotul pandurilor pentru acest meci de cupă. Rămâne de văzut dacă ei vor reuşi să prindă echipa până la finalul contractului. În economia campionatului se întâmplă multe. Important este să vedem care este potenţialul lor în acest moment atât în antrenamente, cât şi în eventualitatea acestui joc oficial şi a jocurilor-şcoală pe care obişnuim să le avem. În funcţie de toate acestea, voi hotărî dacă merită să joace acum sau mai târziu. Fiecare joc oficial este un test pentru ei, pentru mine, pentru toată lumea. De modul cum se comportă la antrenament şi cum se pregătesc la acest meci oficial depinde soarta lor“, le-a transmis Badea nou-veniţilor.

Acasă zmei, afară
mieluşei

Pandurii Târgu Jiu este neînvinsă pe „Municipal“ în acest sezon de Liga I, chiar dacă a primit vizita unor reprezentante ale României în cupele europene, Unirea Urziceni şi Dinamo Bucureşti, însă în deplasare nu a reuşit să câştige nici un punct, având un bilanţ dezastruos, un gol marcat şi nouă primite. Diferenţa de atitudine este explicată de Ionuţ Badea: „E firesc să fie o diferenţă între jocul prestat acasă şi cel din deplasare. Nu există aportul suporterilor ca la meciurile de acasă, care e un factor important. Lucrez la acest aspect pentru că eu nu vreau ca echipa să fie influenţată de un meci jucat acasă sau în deplasare, tocmai de aceea bonusurile pentru victorie sunt aceleaşi acasă, ca şi în deplasare. Încerc să fac acest lucru pentru că pentru mine este important fiecare meci, fiecare punct pus în joc şi acasă, şi în deplasare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU