21.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenismenele române sunt pe val

Tenismenele române sunt pe val

Begu şi Buzărnescu vor juca finala la Podgorica, Gallovits emite pretenţii în China, iar Ilinca Stoica a confirmat în Portugalia.

Jucătoarele române de tenis Irina Begu (20 de ani, 227 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (22 de ani, 510 WTA) se află în faţa unei performanţe notabile, fiind foarte aproape de cucerirea trofeului de la Podgorica. Numărul doi pe lista capilor de serie în turneul muntenegrean de 25.000 de dolari, Begu şi Buzărnescu, au învins în semifinalele probei de dublu echipa româno-italiană Diana Enache (23 de ani, 388 WTA) / Federica Quercia, scor 6-4, 6-2, informează site-ul federaţiei de specialitate.
Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu urmează să le întâlnească în ultimul act pe Valeria Solovieva (Rusia) şi Marina Zanevska (Ucraina).
În proba de simplu, cele două românce vor fi adversare în sferturi. În faza optimilor de finală, Irina Begu, principala favorită a întrecerii, a învins-o cu 1-6, 6-3, 6-2 pe slovena Nastja Kolar, iar Mihaela Buzărnescu a depăşit-o cu 6-3, 6-1 pe Danka Kovinic, din Muntenegru.

Gallovits şi Stoica,
victorioase

Timişoreanca Edina Gallo-vits (26 de ani, 100 WTA) s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 220.000 de dolari, după ce şi-a asigurat şi prezenţa în sferturi la simplu. Sportiva noastră şi indianca Sania Mirza au învins, cu 6-2, 6-4, perechea Anna Smith (Marea Britanie) / Yan Zi (China). În semifinale, Gallovits şi Mirza vor înfrunta cuplul Olga Savciuk (Ucraina) / Tamarine Tanasugarn (Thailanda).
În proba de simplu, Edina Gallovits a dispus în optimi de japoneza Ayumi Morita, cap de serie 4, cu 6-2, 4-6, 6-4, şi în sferturi de chinezoaica Han Xinyun, scor 3-6, 6-2, 6-4, urmând să dispute astfel şi semifinala.
La turneul de 10.000 de dolari de la Lleida (Spania), Ilinca Stoica a trecut cu 6-0, 6-3 de una dintre reprezentantele gazdelor, Olga Saez-Larra, în optimile competiţiei în care a acces pe tabloul principal după ce a trecut de calificări. Stoica va juca în sferturi cu favorita numărul patru, franţuzoaica Elixane Lechemia.

Gojnea, Ungur şi Mitu, eliminate

Sportivele române nu s-au simţit în largul lor la puternicul turneu de la Sofia (Bulgaria), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. În optimile probei de simplu, Mădălina Gojnea a pierdut cu 4-6, 3-6 în faţa franţuzoaicei Alize Cornet, favorita numărul trei, iar perechea Liana Ungur (25 de ani, 175 WTA) / Corinna Dentoni (Italia) a cedat cu 2-6, 5-7 disputa din sferturi, cu echipa Sandra Klemenschits (Austria) / Tatjana Malek (Germania).
La turneul de la Zagreb (Croaţia), perechea Cristina Andreea Mitu (19 ani, 468 WTA) / Michaela Pochabova (Slovacia) a pierdut prin neprezentare în semifinale în faţa cuplului croat Ani Mijacika / Ana Vrljic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS