16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua n-are faţă de cupele europene

Steaua n-are faţă de cupele europene

Formaţia din Ghencea a ajuns, după înfrângerea cu 1-4 din meciul cu FC Liverpool, la 24 de partide consecutive fără victorie în faza grupelor competiţiilor fotbalistice de pe „Bătrânul continent“.

Singura reprezentantă a României în grupele Ligii Europa, Steaua Bucureşti, a debutat cu un eşec în ediţia 2010/2011 a grupelor celei de-a doua competiţii fotbalistice intercluburi, formaţia pregătită de Ilie Dumitrescu fiind învinsă joi seară, în deplasare, scor 4-1 (1-1), de echipa engleză FC Liverpool, în prima etapă a Grupei K. Pentru Liverpool au înscris Joe Cole, în secunda 26 a meciului, Ngog (‘55-penalti, ‘90+1) şi Lucas Leiva (‘81), în timp ce golul Stelei a fost reuşit de Cristian Tănase, în minutul 13.
În etapa următoare a Grupei K a Ligii Europa, Steaua va întâlni, pe 30 septembrie, pe teren propriu, formaţia SSC Napoli. Echipa italiană a remizat în prima etapă, acasă, cu gruparea olandeză FC Utrecht, scor 0-0.

Fără victorie din 2006

Steaua a ajuns joi, după înfrângerea din meciul cu FC Liverpool, la 24 de partide consecutive fără victorie în faza grupelor competiţiilor europene. Ultima victorie a Stelei în faza grupelor unei cupe europene (Liga Campionilor sau Liga Europa) s-a produs pe 13 septembrie 2006, când gruparea bucureşteană se impunea în fieful lui Dinamo Kiev, cu scorul de 4-1, în Liga Campionilor.
De atunci, Steaua a înregistrat 25 de partide consecutive fără victorie (două egaluri şi trei înfrângeri în ediţia 2006-2007 a Ligii Campionilor, un egal şi cinci înfrângeri în ediţia 2007-2008 a Ligii Campionilor, un egal şi cinci înfrângeri în sezonul 2008-2009 a Ligii Campionilor, patru egaluri şi două înfrângeri în sezonul precedent al Ligii Europa şi o înfrângere în această ediţie a Ligii Europa). În total, Steaua a înregistrat opt egaluri şi 16 înfrângeri, a marcat 18 goluri şi a primit 43 de goluri. Începând cu sezonul 2006/2007, singurele victorii ale Stelei în cupele europene au fost obţinute în faza tururilor preliminare.

Gigi Becali ignoră evidenţa

Deşi statistica este clară, evidenţiind faptul că Steaua n-are faţă de cupele europene, finanţatorul grupării din Ghencea, Gigi Becali, susţine că echipa antrenată de Ilie Dumitrescu a demonstrat în partida cu Liverpool că are valoare şi că poate evolua cu succes la nivel înalt.
„Avem valoare, putem să jucăm la nivelul acesta. Mă bucură faptul că avem echipă. În meciul cu Liverpool n-am avut soluţii, dacă jucam cu toată echipa era altceva. Am văzut un joc frumos, combinativ. Le voi spune jucătorilor că sunt mulţumit de ei. Contracandidatele noastre sunt Napoli şi Utrecht, Liverpool e prima calificată“, a spus Becali la GSP TV.
Becali susţine că echipa pe care o păstoreşte îşi va lua revanşa în faţa lui Liverpool în meciul retur, care se va disputa pe arena din Ghencea, pe 2 decembrie.
„Nu pot fi bucuros că am pierdut, dar am o linişte că am verificat echipa la nivel înalt şi am văzut că putem face faţă. Am încredere că putem bate Liverpool la Bucureşti, nu e o echipă de nebătut. Am văzut că putem fi peste ei o repriză“, a opinat Becali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII