14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, KO în două minute

Gorjenii, KO în două minute

Victoria Brăneşti    2
Pandurii    0
Stadion:
„Gloria“ – Buzău, spectatori: 500.
Au marcat: Marincău ’52, Simion ‘53.
Victoria: Stoicescu – Străuţ, Sg. Bar, Marincău, Nicola – B. Oprea (‘66, Ispir), D. Popa, Olariu, Nicoară – C. Prodan (‘46, V. Negru), V. Simion (‘85, Avram). Antrenor: Ilie Stan.
Pandurii: M. Popa – Matei, Viera, Chiricheş, Grecu – Băcilă, Pintilii, Voiculeţ (‘73, Hidişan), I.Iordache (‘64, Brata) – Orac, Apostu (‘60, Ad. Iordache). Antrenor: Ionuţ Badea.
Cartonaşe galbene: Nicoară (2), Simion, Nicola, Străuţ (2), Negru / Orac, Pintilii.
Cartonaşe roşii: Străuţ ‘87, Nicoară ‘90.
Au arbitrat: D. Istrate – A. Constantinescu, V. Avram.

Pandurii au dat o nouă dovadă de neputinţă în deplasare, pierzând fără drept de apel în faţa nou-promovatei Victoria Brăneşti, şi rămân fără punct câştigat pe teren străin.

Dopaţi cu încredere după primul succes al sezonului obţinut etapa trecută, cu Universitatea Craiova, pandurii au lăsat impresia în debutul disputei de la Buzău că vor să scape de statutul de sparring-partner în deplasare. Presingul agresiv al oltenilor a ţinut Victoria departe de buturile lui Popa, însă atacul a fost lăsat de izbelişte. Şutul în blocaj al lui Apostu de la marginea careului (‘10) şi reluarea ratată a lui Voiculeţ (‘36) au fost singurele tentative de deschidere a scorului din partea oaspeţilor. Victoria a stăpânit jocul după primul sfert şi a devenit, cu trecerea timpului, şi periculoasă. Dorinel Popa s-a înscris primul la finalizare, dar nu a găsit spaţiul porţii în două rânduri. Oprea nu l-a surprins pe Popa de la distanţă (‘29), iar Simion a reluat cu capul peste poartă din poziţie iminentă de gol (‘33). Acelaşi Oprea l-a întins pe M. Popa cu un şut plasat din interiorul careului (‘34), însă ratarea meciului i-a aparţinut lui Nicoară, care, după ce l-a întors pe Matei, a şutat slab, pe lângă poartă, din careul mic (‘44).
Victoria nu şi-a mai bătut joc de şansele de gol la reluare şi a tranşat partida în doar două minute. Marincău a taxat proverbialele slăbiciuni ale oltenilor la fazele fixe şi a reluat cu capul de lângă Viera şi Grecu, mingea poposind în plasă după ce a ricoşat din bară (‘52). Fotbaliştii din Brăneşti au mai profitat o dată de brambureala oltenilor şi au punctat pentru a doua victorie în Liga I. Dorinel Popa a centrat de pe dreapta, mingea a traversat careul pandurilor şi Vali Simion a reluat din prima la colţul lung (‘53). Cu sacii în căruţă, Victoria Brăneşti s-a retras în jumătatea proprie şi a apărat eroic avantajul. Schimbările lui Badea nu au avut efect şi pe tabelă, chiar dacă elevii săi şi-au trecut în cont două situaţii bune. Adrian Iordache a driblat şi portarul, însă a fost deposedat în faţa porţii goale, iar Brata l-a întins pe Stoicescu cu un şut puternic, după o şarjă în careul advers. Victoria Brăneşti a terminat jocul cu doi oameni mai puţin, Străuţ şi Nicoară fiind eliminaţi în finalul partidei pentru cumul de cartonaşe galbene, dar Hidişan nu a reuşit nici măcar golul de onoare la ultima fază a jocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII