14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Piţurcă: Avem nevoie de suporteri!

Victor Piţurcă: Avem nevoie de suporteri!

Derbiul de pe „Ion Oblemenco“ cu Rapid, echipă care trage la titlu în această ediţie de campionat, se anunţă destul de dificil pentru gruparea alb-albastră, mai ales după evoluţia slabă în meciul de luni seară de la Târgu Jiu, fanii Craiovei fiind nemulţumiţi de startul slab al Ştiinţei din acest campionat.
Suporterii Universităţii, care cred în resuscitarea echipei oltene de către Victor Piţurcă, promit un spectacol deosebit astă-seară în tribunele lui „Ion Oblemenco“. Victor Piţurcă s-a confesat unor apropiaţi că întâlnirea de astăzi cu Rapid este importantă şi trebuie să se constituie într-un fel de revanşă a jucătorilor olteni în faţa propriilor suporteri. „Avem mare nevoie de susţinerea fanilor Universităţii. Sper ca aceştia să înţeleagă că echipa trebuie ajutată nu numai la bine, ci şi în asemenea momente“, a spus Piţi.

Prepeliţă: Sperăm ca victoria să fie de partea noastră

La conferinţa de presă de ieri, Andrei Prepeliţă a vorbit despre cât e de dificilă întâlnirea cu Rapid şi a afirmat că speră în victoria Ştiinţei.
„Nu trebuie să ne mai gândim la meciul cu Pandurii. Ce a fost a fost. Am văzut greşelile pe care le-am făcut şi ar fi bine să nu le repetăm. Rapid este o echipă în formă, care joacă la ora actuală cel mai bine în campionat. Au fost meciuri mereu echilibrate, dar sperăm să fie victoria de partea noastră.
Domnul Piţurcă ne-a spus să nu se mai repete acele greşeli pe care le-am comis. Ne-a spus să ridicăm capul sus, să uităm meciul cu Pandurii şi să ne gândim la partida cu Rapid, pentru că va fi foarte grea. Rapid este mult mai tare decât în ultimele două sezoane. Atunci nu a prins Europa, acum joacă bine“, a spus „Prepe“. Şi coechipierul lui Prepeliţă, Mihai Dina, este încrezător în şansele Universităţii. „Avem doar şase puncte, întâlnim o echipă bună, cu moral bun. Au trei victorii consecutive, dar sper să câştigăm. Este un meci important şi avem nevoie de victorie, doar la asta ne gândim.
Sperăm să avem parte de multă lume şi să ne ridicăm la nivelul suporterilor, pentru că au fost la înălţime în meciul cu Pandurii. Sunt convins că stadionul va fi plin. Nu am vorbit cu Bornescu, ne dorim să-i dăm gol“, a declarat atacantul Dina, care miercuri a împlinit 25 de ani.

Wotte, ultima victorie
cu Rapid

Ultimul succes al Universităţii asupra vişiniilor s-a petrecut în returul campionatului trecut, în martie 2010, chiar în Giuleşti. A fost 1-0 pentru olteni, prin golul marcat de Gîngioveanu în prelungiri: Trică i-a pasat în lateral lui Cosmin şi acesta a înscris cu un şut la firul ierbii, la colţul lung al porţii fostului său coechipier de la Ştiinţa, Mircea Bornescu. Universitatea – cu Mark Wotte antrenor principal – a jucat în formula: Lung Jr. – Bărboianu,  V. Găman, Iliev, Bălace – Dilevski – Gîngioveanu, Prepeliţă, Dina (‘70, Trică), Ologu (‘46, Al. Piţurcă) – M. Costea (‘81,Firţulescu).

Universitatea – Lupeni, la Craiova
Conform tragerii la sorţi, partida dintre Universitatea Craiova şi Minerul Lupeni, din şaisprezecimile Cupei, trebuia să se joace pe terenul divizionarei secunde. Meciul însă se va desfăşura la Craiova, pe „Ion Oblemenco“, marţi, 21 septembrie, de la ora 18.00, urmând să fi transmis de Sport.ro. deoarece televiziunea care difuzează meciul a cerut să se dispute în nocturnă. Cum Lupeniul nu dispune de instalaţie de nocturnă, partida a fost mutată la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII