12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportClujenii sunt la picioarele lui Cârţu

Clujenii sunt la picioarele lui Cârţu

Preşedintele Mureşan şi jucătorii echipei feroviare susţin că victoria din meciul cu FC Basel se datorează în mare parte noului antrenor.

La finalul partidei pe care CFR Cluj a câştigat-o, cu 2-1, în faţa lui FC Basel, atât oficialii grupării ardelene, cât şi jucătorii echipei din Gruia au recunoscut că instalarea lui Sorin Cârţu pe banca tehnică s-a dovedit, încă de la început, un succes. Preşedintele clubului din Cluj, Iuliu Mureşan, s-a arătat încântat de prestaţia formaţiei lui „Sorinaccio“ şi l-a caracterizat pe tehnicianul oltean ca fiind „un antrenor extraordinar, care ştie mult fotbal“.
„Am avut emoţii, era normal să fie o partidă grea. FC Basel era favorită în acest meci, este o echipă puternică şi a arătat că are valoare. Am avut un început extraordinar, dar apoi ne-am lăsat puţin dominaţi. Glumind puţin, pot spune că autobaza lui Cârţu a funcţionat în atac. Am avut multe ocazii, am fost mai buni decât Basel, puteam să mai înscriem. Sunt trei puncte enorme, au o valoare mare, pentru că trebuia să ne relansăm calitatea jocului în perspectiva meciurilor din campionat, dar şi din Liga Campionilor. Aceste trei puncte sunt fantastice. Cred că vom face treabă bună cu Sorin Cârţu, este un antrenor extraordinar, care ştie mult fotbal. Sper să luăm şi campionatul, pentru că mai avem şanse“, a spus Mureşan la TVR 1.

Rada, Dică şi Cadu şi-au gratulat antrenorul

Fundaşul craiovean Ionuţ Rada, care a debutat cu gol la CFR Cluj, i-a mulţumit antrenorului Sorin Cârţu pentru că i-a acordat încredere şi l-a titularizat. „Mă bucur foarte mult că am putut câştiga un meci foarte important mai ales pentru moralul echipei. Îi mulţumesc lui Sorin Cârţu, mi-a dat încredere şi vreau să-l răsplătesc. Chiar dacă nu am fost folosit de antrenorul Mandorlini, important este să te pregăteşti şi când intri să profiţi de ocazie“, a spus Rada.
Olteanul Emil Dică, alt fotbalist care nu prea a fost băgat în seamă de fostul antrenor Andrea Mandorlini, s-a declarat încântat de faptul că are din nou posibilitatea să joace sub comanda lui Cârţu, considerând că venirea tehnicianului craiovean în Gruia a reprezentat principalul atu al ardelenilor în faţa lui FC Basel.
„Orice meci de Champions League este greu, iar noi ne doream foarte mult să câştigăm cele trei puncte. Nu treceam printr-o perioadă foarte bună şi aveam nevoie de un joc bun şi de un rezultat pe măsură. Venirea lui Cârţu a fost de bun augur. Mă bucur că am ocazia să lucrez din nou cu dânsul“, a spus Dică.
Şi căpitanul Ricardo Cadu susţine că victoria cu Basel se datorează în mare parte noului antrenor Sorin Cârţu, care a adus un suflu nou în vestiar şi a schimbat aşezarea tactică. „Aveam nevoie de o schimbare şi ea s-a produs. Astfel şi-a schimbat şi echipa atitudinea. Acum am avut alt sistem, 4-4-2. Eram obişnuiţi cu acest sistem de anul trecut şi s-a dovedit că este cel câştigător“, a spus fundaşul portughez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII