22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii - Ştiinţa s-a jucat la LPF cu Dinamo arbitru

Pandurii – Ştiinţa s-a jucat la LPF cu Dinamo arbitru

LPF a decis ca Universitatea să câştige la „masa verde“ partida cu Pandurii, gorjenii nefiind programaţi în această etapă din cauza unei datorii pe care au faţă de „câini“.

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut un anunţ-şoc ieri-dimineaţă, precizând că partida Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova, din etapa a VII-a a Ligii I, nu se va disputa, deoarece gruparea gorjeană nu şi-a achitat o datorie de 550.000 de euro către clubul Dinamo Bucureşti, în urma transferului lui Ilie Iordache. În contractul de transfer al lui Ilie Iordache de la Dinamo la Pandurii exista o clauză conform căreia clubul gorjean se obliga să plătească „alb-roşilor“ suma de un milion de euro dacă jucătorul pleca liber de contract de la Târgu Jiu. Iordache a fost declarat liber de contract de către Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, dar preşedintele pandurilor, Marin Condescu, s-a adresat Tribunalului Gorj, obţinând o decizie de suspendare a punerii în aplicare a hotărârii luate pe linie sportivă. Ulterior, Ilie Iordache, transferat la AEK Atena, a pierdut procesul cu clubul gorjean, Curtea de Apel Craiova dând o hotărâre definitivă, care demonstrează că jucătorul a dat declaraţii false pentru a deveni fotbalist liber de contract. Decizia Curţii de Apel Craiova nu a fost însă recunoscută de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF, ce a respins cererea de reviziuire a gorjenilor în cazul „Ilie Iordache“, menţinând astfel decizia iniţială de a obliga gruparea gorjeană la plata despăgubirii către Dinamo, în cuantum de 550.000 de euro. Diferenţa până la un milion de euro a fost plătită deja „câinilor“ de LPF din drepturile de televizare cuvenite pandurilor.

„Soluţia“ Dragomir

Comunicatul LPF a fost sec, iar în urma acestuia reieşea clar că derbiul Olteniei nu se va mai juca. „Având în vedere că nu v-aţi încadrat în prevederile art. 24, lit. C din RSTJF, în ce priveşte respectarea datei-limită până la care puteaţi executa obligaţiile stabilite de către CSL prin Hotărârea nr. 13/09.07.2009, conform prevederilor Încheierii din 24.08.2010, pronunţată de CSL în dosarul 16/CSL/2009, vă informăm că sancţiunea neprogramării echipei dumneavoastră în etapa a VII-a a Campionatului Naţional de fotbal Liga I, ediţia 2010/2011, a devenit efectivă. În consecinţă, jocul CS Pandurii Târgu Jiu – «U» Craiova, programat în data de 13.09.2010, nu se va mai disputa“, se arată în adresa trimisă ieri-dimineaţă clubului gorjean. Aceasta a fost semnată de Mircea Cezar Ionescu, director al Departamentului Competiţii al LPF. Totuşi, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a spus că situaţia s-ar putea schimba. „Cei de la Pandurii mai au la dispoziţie 12 ore să plătească datoria de 550.000 de euro către Dinamo Bucureşti. În cazul în care nu achită această datorie, meciul cu Universitatea Craiova nu se va mai disputa şi îl vor pierde cu 3-0. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu restul partidelor pe care gruparea gorjeană le va susţine până la finalul acestui campionat“, a precizat ieri la prânz Dragomir pentru gsp.ro.

Recurs la disperare

Între timp, la Târgu Jiu se făceau planuri şi se încerca urgent rezolvarea situaţiei. Gorjenii au făcut apel la LPF şi toate speranţele se legau de un răspuns favorabil al Comisiei de Recurs. „Este un punct de vedere al Ligii Profesioniste de Fotbal, care ne-a fost adus la cunoştinţă în această dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.). Adresa este semnată doar de directorul de competiţii din cadrul LPF, dar cred că dumnealui nu ştia că noi azi-noapte (ieri-noapte – n.r.), la ora 23.30, am transmis pe faxul LPF cererea de recurs la hotărârea care s-a dat de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor. Am obţinut judecarea în regim de urgenţă, în această seară (aseară – n.r.), la ora 17.00, a cererii de revizuire care face obiectul dosarului menţionat în adresa LPF. Este posibil ca până la urmă meciul să se joace. Din punctul meu de vedere, cei de la competiţii s-au grăbit să pună în aplicare acea sancţiune de neprogramare. Nu cred că pe Universitatea Craiova o interesează să câştige puncte la masa verde, mai ales că acest derbi al Olteniei s-ar fi jucat cu tribunele pline“, a declarat Daniel Băloi, secretar general al clubului Pandurii.
Preşedintele Universităţii, Silvian Cristescu, a declarat pentru gsp.ro că şi-ar dori ca echipa din Craiova să învingă Pandurii pe teren: „Ar fi trei puncte mari pentru noi, dar parcă nu acesta este stilul Craiovei. Nu aşa vrem să câştigăm punctele. Noi vom pregăti meciul de luni ca şi până acum şi aşteptăm să vedem ce decizie se va lua“.
Aseară târziu, pe site-ul clubului Pandurii, grupare care a refuzat să plătească vreun ban „câinilor“, a apărut un comunicat în care se spunea că recursul a rămas în pronunţare. În schimb, la câteva minute, gsp.ro a anunţat că LPF a respins deja recursul înaintat de Pandurii Târgu Jiu. Oficialii clubului gorjean nu au putut fi contactaţi, dar persoane din anturajul grupării din oraşul lui Brâncuşi susţineau că meciul nu se va juca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII