18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM, interzise în Bănie

Handbalistele de la SCM, interzise în Bănie

FRH a anunţat clubul craiovean că echipa feminină de handbal nu poate disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, deoarece nu este regulamentar. Partida SCM Craiova – CSM Cetate Deva se va juca la Caracal, duminică, la ora 18.00.

Mugur Guşatu, vicepreşedintele SCM Craiova, declara pentru GdS, pe 29 iunie, că echipa feminină de handbal din Bănie, nou-promovată în Liga Naţională, va putea disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor „Ion Constantines-cu“. „Sala este omologată încă din anul 2004, când echipa masculină CS Universitatea evolua în Liga Naţională. Apoi, în urmă cu câţiva ani aici s-a mai jucat un meci din Liga masculină, între Romvag Caracal şi HCM Constanţa. Ar fi fost păcat ca spectatorii craioveni să nu vadă în Bănie când joacă SCM cu Oltchim sau cu alte echipe puternice“, spunea atunci Guşatu, care tocmai participase la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal (FRH).
Numai că miercuri lucrurile s-au schimbat. După ce puseseră deja afişe în care anunţau că partida cu CSM Cetate Deva, din etapa a doua a Ligii Naţionale, este programată duminică la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, oficialii craioveni au fost anunţaţi de Federaţia Română de Handbal (FRH) că jocul nu se poate disputa în respectiva arenă.
Drept urmare, clubul craiovean a decis ca jocul să se dispute în Sala Sporturilor din Caracal, duminică, la ora 18.00. „Am fost anunţaţi că mai multe cluburi din ţară au făcut un memoriu că nu vor să joace în sala de la Craiova, deoarece lipsesc câţiva centimetri pentru a avea dimensiunile admise, iar stâlpii de susţinere de pe margine sunt foarte aproape de suprafaţa de joc, nerespectând zona de siguranţă. Cei de la Federaţie ne-au cerut să jucăm în altă parte, la rugămintea unor echipe, în condiţiile în care la începutul sezonului, chiar cei de la Federaţie, cunoscând situaţia de la Craiova,
ne-au dat voie să găzduim meciuri“, a explicat ieri Nicu Stoian, preşedintele SCM Craiova.
„Le-am dat voie celor de la SCM să joace la Craiova, având promisiunea că în scurt timp va fi gata şi Polivalenta. Numai că ulterior unele echipe au spus că nu vor să joace la Craiova şi având motive întemeiate, adică siguranţa jucătoarelor, a trebuit să le acceptăm cererea“, a răspuns ieri un oficial FRH.

Muntean: Noi făcuserăm rezervare la hotel în Craiova

Echipele care ar fi cerut să nu joace cu SCM Craiova în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ sunt cele din Zalău, Deva, Cluj, Reşiţa şi Buzău. Contactat ieri, Marian Muntean, preşedintele şi finanţatorul următoarei adversare a formaţiei craiovene, CSM Cetate Deva, a precizat că a dorit să nu se joace meciul la Craiova, doar din motive de siguranţa jucătoarelor: „Nu vreau să se înţeleagă că eu am fost iniţiatorul acestui memoriu. Auzisem mai mulţi antrenori din ţară care întrebau unde va juca SCM Craiova meciurile de acasă, deoarece nu au sală regulamentară, apoi am întrebat la Federaţie, în scris, ce variantă de rezervă are Craiova în afară de sala lor. Mi s-a spus că a doua opţiune este Caracal şi am cerut să jucăm acolo, deoarece la Craiova nu este un teren pentru prima ligă. Extremele trebuie să joace mai înghesuite spre centru, iar pentru că terenul este mai mic ca lungime este mult mai uşor să dai gol din poartă în poartă. Apoi, este problema cu stâlpii de pe partea cu băncile de rezerve, care sunt foarte aproape de teren şi oricând o jucătoare se poate accidenta. Cei de la Federaţie mi-au zis că îşi asumă răspunderea cei de la Craiova. Păi cu ce mă încălzeşte pe mine asta după ce se accidentează o jucătoare de la Deva? Problema cu terenul din Craiova au pus-o mai multe echipe, numai că în capul meu se vor sparge toate oalele pentru că eu joc primul cu ei. Nu am nimic personal cu cei de la SCM. Chiar sunt prieten cu Victorina şi o respect, cu Mia Rădoi şi Mugur Guşatu. Drept dovadă că nu am crezut că se mai poate schimba locul disputării jocului am rezervarea pe care o făcuserăm la un hotel din Craiova, unde trebuia să ajungem vineri. Acum vom merge la Caracal în ziua meciului, care se dispută la ora 18.00“.

„Mi-e indiferent
rezultatul de la Caracal“

Cât despre meci, Muntean a menţionat: „Fiind a doua etapă, îmi este indiferent ce facem în meciul cu Craiova, pentru că avem o echipă cu şase jucătoare de anul trecut şi nouă noi şi este greu să se omogenizeze aşa repede. După acest joc urmează o pauză de două săptămâni, apoi din 14 noiembrie mai jucăm abia în ianuarie. Deci, este timp suficient să se lege relaţiile de joc. Jocul cu SCM este normal, nu ţinem să câştigăm cu orice preţ. Nu este nici o problemă dacă pierdem. Important este ce rezultate vom avea după pauza aceea competiţională. Mai sunt multe etape de jucat şi se pot întâmpla multe. Se pot retrage echipe, din probleme financiare, deci nu cred că ne punem problema retrogradării“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII