25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer şi Djokovic, în semifinale la US Open

Federer şi Djokovic, în semifinale la US Open

Tenismanul elveţian Roger Federer (2 ATP) şi sârbul Novak Djokovic (3 ATP) se vor întâlni în semifinalele de la US Open (SUA), ultimul turneu de Mare Şlem al anului. „Extraterestrul“ nu a stat prea mult la „discuţii“ cu Robin Soderling (5 ATP), a câştigat meciul din sferturi cu 6-4, 6-4, 7-5 şi s-a revanşat astfel în faţa suedezului după eliminarea de la Roland Garros. Pentru Roger Federer, aceasta este cea de-a şaptea semifinală consecutivă la US Open, turneu pe care l-a câştigat de cinci ori în cursul carierei sale. Viitorul adversar al lui Roger Federer va fi sârbul Novak Djokovic, care a obţinut o victorie la fel de concludentă, în trei seturi, scor 7-6 (7/2), 6-1, 6-2, în faţa francezului Gael Monfils (19 ATP).
La US Open, Federer şi Djokovic s-au întâlnit de trei ori, o dată în finală şi de două ori în semifinale, elveţianul impunându-se de fiecare dată. În acest an, cei doi s-au confruntat la Masters-ul de la Toronto, câştig de cauză având Federer, la capătul unui meci de trei seturi.
Ultimele două sferturi de finală urma să se dispute aseară, fiind vorba despre confruntările Rafael Nadal (Spania, 1 ATP) – Fernando Verdasco (Spania, 8 ATP) şi Stanislas Wawrinka (Elveţia, 27 ATP) – Mihail Iujnâi (Rusia, 14 ATP).
În întrecerea feminină de la Flushing Meadows, principala favorită a competiţiei, daneza Caroline Wozniacki, a învins-o în sferturi, cu 6-2, 7-5, pe Dominika Cibulkova (Slovacia) şi va juca în penultimul act cu rusoaica Vera Zvonareva (cap de serie numărul 7), învingătoare cu 6-3, 7-5 în faţa estonienei Kaia Kanepi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS