30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa Olteniei, un succes

Cupa Olteniei, un succes

Atleţii veterani s-au întrecut în şapte probe de aruncări, în prima competiţie de profil organizată în Bănie.

Stadionul din incinta Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) Craiova a găzduit recent prima ediţie a Cupei Oltenia la aruncări speciale, pentru atleţii veterani (cu vârstă de peste 35 de ani). Competiţia organizată de craioveanul Liviu Boboc, specializat în probele de aruncări, a reunit aproximativ 25 de participanţi din Bănie, dar şi de la alte cluburi din ţară, care s-au întrecut în şapte probe: grenadă, disc antic, ciocan igmand, pentatlon greutate (Shotorama), triatlon greutate (Schockorama), Speerorama şi ciocan istoric (25,4 kilograme).
Majoritatea concurenţilor au fost din Craiova: Constantin Bobei (categoria de vârstă 75-80 ani), Liviu Boboc (categoria 60-65 ani), Angela Minculescu (categoria 75-80 ani) – toţi de la CSM, Fevronia Ion (categoria 45-50 ani), Marilena Stroe (categoria 65-70 ani), Adrian Neagu (categoria 55-60 ani), Ilie Marian (categoria 40-45 ani), Sergiu Cătăneanu (categoria 65-70 ani), Corneliu Stroe (categoria 65-70 ani), Marian Ene (categoria 45-50 ani) şi Ilie Păuneaţă (categoria 35-40 ani) – toţi de la CS Universitatea.

Corneliu Stroe, bătut
de Cătăneanu

Aceştia au reuşit să se impună la cel puţin o probă, performeri fiind venerabilul Constantin Bobei (78 de ani), care a câştigat şase medalii. Liviu Boboc nu a avut rival la categoria sa de vârstă, câştigând toate cele cinci probe în care a luat startul. Şi conferenţiar universitar doctor Sergiu Cătăneanu a obţinut şase medalii de aur, concurând la aceeaşi categorie de vârstă cu decanul onorific al FEFS Craiova, Cornel Stroe.
„Domnul Stroe s-a clasat la toate probele la care a participat după Sergiu Cătăneanu. Mai mult succes a avut soţia sa, Marilena Stroe, care a plecat acasă cu două medalii de aur. La feminin, performeră a fost Angela Minculescu, care a câştigat cinci probe. Participanţii au fost animaţi de concurs, mai ales că majoritatea erau specializaţi în cu totul alte probe şi spre deosebire de probele de alergare, spre exemplu, la aruncări aveau dreptul la mai multe încercări. Toţi au fost recompensaţi cu diplome, medalii, oferite de Direcţia pentru Sport Dolj şi premii de la sponsori“, a concluzionat Liviu Boboc. Organizatorul Cupei Olteniei intenţionează să organizeze la Craiova în primăvara anului viitor un nou concurs, de această dată un pentatlon de aruncări.
Atleţii veterani din Bănie vor participa, la sfârşitul săptămânii viitoare, la Campionatul Balcanic, găzduit de Larisa (Grecia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII