18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCiovică a văzut piscina de „deasupra lumii“

Ciovică a văzut piscina de „deasupra lumii“

Spadasinul craiovean este dezamăgit că nu a obţinut o medalie la Jocurile Olimpice pentru tineret din Singapore, dar rămâne cu amintirea unor locuri de neuitat. Elevul lui Radu Podeanu se poate lăuda că a văzut piscina situată la cea mai mare înălţime, 200 m, s-a plimbat cu roata Singapore Flyer şi a vizitat imensa grădină botanică.

Spadasinul Lucian Ciovică, singurul sportiv craiovean participant la ediţia inaugurală a Jocurilor Olimpice pentru tineret din Singapore, a revenit acasă. Sportivul de la LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova a încheiat pe locul 7 concursul individual de spadă, iar la echipe s-a clasat pe cinci. Ciovică regretă că nu a adus acasă o medalie şi spune că, dacă l-ar fi avut alături de antrenorul său, Radu Podeanu, alta ar fi fost situaţia. „Dacă îl aveam pe antrenor lângă mine, nu erau probleme şi urcam pe podium la individual. Cel mai mult aveam nevoie de el la individual în confruntarea din sferturi, cu italianul Marco Fichera. La un moment dat, conduceam cu 13-10, l-am avut pe adversar în mână, dar m-am grăbit şi m-a bătut. Câştigătorul disputei avea o medalie asigurată. A fost cel mai dificil adversar şi cred că, dacă treceam de el, nu mai aveam probleme în cucerirea titlului olimpic. Drept urmare, el a fost cel care a câştigat medalia de aur. Am un mare regret, pentru că am fost atât de aproape, dar asta e…“, spune Lucian, care a revenit deja la pregătire în sala de antrenament de la „Trişcu“. Deşi la echipe a încheiat concursul pe locul 5, Ciovică recunoaşte că nici nu se putea mai mult: „La echipe a fost o experienţă nouă. Am tras câte şase sportivi de la fiecare armă, echipe mixte, noi ne numeam Europa 4. Păcat că nu au luat nici acolo medalie, dar era foarte greu pentru că în celelalte echipe erau campionii“. „Pentru Lucian este importantă participarea la un concurs de asemenea anvergură. Nu trebuie uitat că la individual s-au calificat pentru Singapore doar 13 sportivi, cei mai valoroşi“, a adăugat antrenorul Radu Podeanu.

Obiectiv: JO din 2016

În 2010, Lucian Ciovică a participat la Campionatul Mondial şi Campionatul European de scrimă, pentru cadeţi, fiind foarte aproape de podium. „La Mondiale am terminat pe locul şase, iar la Europene – pe 5. Performanţele în acest an au crescut vizibil, dar îmi trebuie o medalie internaţională care să-mi dea încredere“, a spus craioveanul. Elevul lui Radu Podeanu se gândeşte deja la alte Jocuri Olimpice, cele de seniori din 2016, de la Rio de Janeiro: „Acum aştept Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, pentru că la cele de la Londra din 2012 nu am cum să particip. De şase ani fac scrimă, acum vor urma alţi şase până în 2016 şi va trebui să muncesc mai mult şi cu seriozitate“.

S-a plimbat cu roata

Dincolo de participarea la concurs, în cele 18 zile de şedere în Singapore, Lucian Ciovică şi ceilalţi sportivi din delegaţia României au vizitat obiectivele turistice din oraşul-stat insular.
Craioveanul a vizitat unul dintre cele mai frumoase hoteluri din lume, Marina Bay Sands, care are 2.560 de camere şi apartamente, cinematografe, magazine, casinouri şi chiar muzee. Clădirea are pe acoperiş o piscină în formă de vapor, în aer liber, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi. Bazinul este de trei ori mai lung decât o piscină olimpică şi este poziţionat la 200 de metri deasupra pământului. „Am trăit senzaţii tari, dar păcat că nu am putut intra în piscină. Doar cei cazaţi la acel hotel pot să stea în piscină“, a spus spadasinul din Bănie.
Ciovică a mai vizitat Gradina Botanică şi a călătorit cu una dintre cele mai mari roţi din lume, Singapore Flyer, ceva asemănător cu London Eye.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS