20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa lui Piţi

Ştiinţa lui Piţi

„U“ Craiova    1
Sportul Studenţesc    0
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 18.000.
A marcat: Stoianof ‘90
„U“ Craiova: Lung – Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă – Dilevski – Wobay (‘70, Firţulescu), Prepeliţă, Dina (‘60, Gargorov), M. Costea – Al. Piţurcă (‘76, Stoianof). Antrenor: Victor Piţurcă.
Sportul: V. Niculescu – Farmache, Patriche, Ghinga, Maxim – T. Bălan (‘85, L. Cazan), Pătraşcu, Cr. Irimia, Ferfelea (‘65, Postolache), Varga – Curelea (‘70, D. Lung). Antrenor: Tibor Selymes.
Cartonaşe galbene: Dilevski, Stoianof / V. Niculescu.
Au arbitrat: R. Dumitru – C. Savu, S. Slabu.

Universitatea lui Victor Piţurcă a obţinut prima victorie din acest sezon în minutul 90, dar oamenii de fotbal şi jucătorii spun că în afară de noroc a mai fost vorba şi de modul în care fostul selecţioner a pregătit meciul.

Nici un şut pe poartă. Acesta este „recordul“ pe care a reuşit să-l atingă Sportul sâmbătă seară, în duelul cu Universitatea. Bucureştenii s-au apărat atent şi nu au lăsat prea multe spaţii oltenilor. De partea cealaltă, venirea lui Piţi la Universitatea i-a băgat în tensiune pe juveţi, dar şocul creat parcă mai mult i-a blocat decât să-i descătuşeze. În prima repriză, jocul alb-albaştrilor a lăsat de dorit. Ezitări, pase sau preluări greşite, cam acesta a fost meniul servit numeroasei asistenţe. Craiova a găsit greu drumul spre poarta Sportului, iar când acest lucru s-a întâmplat, vezi şuturile lui Wobay din finalul primei reprize, neşansa şi imprecizia au făcut ca tabela să rămână nemodificată. În repriza secundă, juveţii au ieşit ceva mai motivaţi de la cabine şi au avut prima ocazie clară de a înscrie în minutul 59, dar Mihai Costea, singur cu portarul, nu a reuşit să deschidă scorul. 18.000 de spectatori au trăit cu sufletul la gură meciul, aşteptând lovitura norocoasă care să marcheze debutul fericit al lui Piţurcă pe banca tehnică a Ştiinţei. Lovitură care avea să vină în minutul 90, Stoianof aducând bucuria pe arena din Bănie. Prima victorie din acest sezon a fost salutată minute în şir de suporteri, în timp ce jucătorii au decis să facă un tur de stadion pentru a mulţumi publicului pentru susţinere. Fanii de la Peluza Nord au afişat un banner cu mesajul: „Ce ai făcut nu uităm, ce urmează trebuie să fie memorabil“, iar suporterii de la tribuna a II-a au afişat următorul banner: „Aici e casa noastră, a venit Piţurcă acasă, Ştiinţa o să renască“.

Săndoi: Nu e noroc, e ştiinţă!

„Am jucat cu o echipă bună, care a câştigat cu 3-0 în faţa campioanei. Azi (sâmbătă – n.r.) însă nu a avut nici un şut pe spaţiul porţii. Dacă marcam din prima repriză, altul era scorul. Le mulţumim suporterilor, pentru că au fost extraordinari. Au fost al 12-lea jucător. A fost o atmosferă aşa cum ne dorim. Toată munca o facem pentru a juca mult mai bine. Craiova este obligată să îşi dorească în fiecare zi mai mult. Sper să reuşim. Cred că altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi venit de la început“, a declarat antrenorul Eugen Neagoe după meci. Victoria a fost salutată şi de antrenorul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, prezent la meci: „La Piţurcă nu e noroc, e ştiinţă! Universitatea a fost în repriza a doua numai în jumătatea de teren adversă, a combinat foarte bine şi era normal să câştige“. Căpitanul echipei, Andrei Prepeliţă, a vorbit şi el despre preţioasa victorie de sâmbătă: „Bucuria este mare. Domnul Piţi ne-a dat încredere şi forţă. E un om norocos, dar, mai ales, priceput. S-a schimbat starea de spirit. Erau nişte probleme care s-au rezolvat şi acum mergem tot înainte cu mai multă încredere“. După meci, preşedintele Silvian Cristescu a anunţat obiectivul Ştiinţei în acest sezon: „Cu atât e mai frumoasă victoria cu cât a venit în minutul 90. E frumoasă victoria şi era important să obţinem trei puncte. E bine că am început acest nou drum cu dreptul. În 1994, tot aşa am început cu Piţi şi sperăm să se repete istoria. Dacă nu, vrem să facem o echipă puternică“.
Patronul Sportului, Vasile Şiman, şi-a taxat jucătorii, fiind deranjat de evoluţia echipei sale: „Mai bine stăteau acasă toată echipa şi toţi antrenorii. Nu te poţi prezenta la Craiova să nu ataci deloc poarta adversă. Prefer să pierd cu 5-3, dar să arătăm şi noi ceva“. Grăbit să părăsească stadionul, Adrian Mititelu nu a dat declaraţii şi a spus doar: „A venit Victor Piţurcă! Acum sunt pasiv, nu mai sunt activ“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII