15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCupa Craiovei a ajuns la Bucureşti

Cupa Craiovei a ajuns la Bucureşti

Alina Dobrin şi colegele sale de la CSM Bucureşti au câştigat trofeul după ce au învins în meciul decisiv formaţia gazdă, SCM Craiova, cu scorul de 29-24.

Nou-promovata CSM Bucureşti a câştigat ediţia a patra a turneului amical dotat cu trofeul „Cupa Craiovei“, competiţie desfăşurată vineri şi sâmbătă în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, în organizarea clubului SCM.
Cu o echipă creată în jurul experimentatei Alina Dobrin (35 de ani, campioană mondială de juniori şi tineret, câştigătoare de cupă europeană cu Rapid), CSM Bucureşti (antrenor Vasile Mărgulescu) a obţinut trei victorii din tot atâtea partide.
În meciul decisiv pentru primul loc, bucureştencele au învins tot o nou-promovată, SCM Craiova, scor 29-24, după ce şi la pauză conduceau cu 17-15.
Pentru SCM au evoluat în acest meci Barbu, Vlăsceanu, Ialomiţeanu (portari), Bădiţă (6 goluri), Şovar (1), Briscan, Chitacu (2), E. Nicu, Rădoi, R. Constantinescu (2), Mihalschi (4), Gogoriţă (3), C. Ilie (1), Crap (3). M. Dumitru. Antrenoarea-jucătoare a craiovencelor, Victorina Bora, a evoluat doar în prima repriză, a marcat două goluri, dar în repriza secundă nu a mai intrat, acuzând o accidentare. La CSM Bucureşti au evoluat: Ifirm, Iordache, Dobrin (5 goluri), Nicolae, Strat (8), Popa (3), Brica, Cruceanu (3), Pavăl, Chiţulescu (1), Dinu, Geană (3), Avădanii (6), Doica şi Anghelina.
În partidele anterioare, Craiova învinsese două divizionare A, CSM Ploieşti (scor 30-24) şi CSM Slobozia (scor 32-21).

Alina Dobrin: Craiova poate termina la mij-locul clasamentului

La finalul turneului, Alina Dobrin, care a fost declarată cea mai bună jucătoare de la „Cupa Craiovei“, a concluzionat: „A fost un turneu foarte bun înainte de începerea campionatului. Noi tratăm cu seriozitate toate meciurile, pentru că ne aşteaptă un campionat greu. Nu jucăm pentru câştigarea unei cupe, ci pentru a ne îmbunătăţi evoluţia pentru că în Liga Naţională va fi greu.
Craiova este o echipă frumoasă, care poate emite pretenţii. Poate termina sezonul undeva la mijlocul clasamentului, pentru că este un campionat echilibrat, în care se evidenţiază Oltchim, dar nu foarte valoros. Echipele sunt sensibil egale. Nici una, cu excepţia campioanei, nu este de neînvins“.
Alina Dobrin este foarte iubită de mai tinerele colege şi a precizat că pentru ea sportul este un hobby, pentru că este angajată la o firmă şi nu joacă pentru bani, ci din plăcere. Golghetera turneului din Bănie a fost Alina Moroianu, de la CSM Ploieşti, cu 17 reuşite, tot atâtea ca şi Dobrin, iar de la SCM Craiova a fost premiată Ildiko Barbu, cel mai bun portar. Pe locul trei s-a clasat CSM Ploieşti, iar pe patru – CSM Slobozia. Premierea a fost făcută de vicepreşedintele clubului oltean, Mugur Guşatu. Duminică va debuta Liga Naţională, SCM Craiova urmând să joace în deplasare, cu Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Rezultatele turneului
Vineri:
SCM Craiova – CSM Ploieşti 30 – 24 (18 – 10), CSM Bucureşti – CSM Slobozia 37 – 29 (21 – 11), CSM Ploieşti – CSM Bucureşti 31 – 36 (14 – 17), SCM Craiova – CSM Slobozia 32-21 (18-9). 
Sâmbătă: CSM Slobozia – CSM Ploieşti 21-29 (14-12), SCM Craiova – CSM Bucureşti 24-29 (15-17).
Clasament: 1. CSM Bucureşti, 2. SCM Craiova, 3. CSM Ploieşti, 4. CSM Slobozia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU