30.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U îşi prezintă echipele

SCM-U îşi prezintă echipele

Clubul craiovean va organiza astăzi, de la ora 18.25, la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, o festivitate de prezentare a celor cinci echipe care vor evolua în sezonul viitor în prima divizie.

Sport Club Municipal (SCM) – Universitatea Craiova invită astăzi iubitorii sporturilor de sală la prezentarea loturilor celor cinci echipe care vor reprezenta oraşul în prima divizie, în sezonul 2010-2011. Evenimentul are loc de la ora 18.25, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, între două partide de handbal feminin din cadrul turneului amical Cupa Craiovei.
Este pentru prima dată din 2007, de la înfiinţarea SCM, când oficialii clubului prezintă toate echipele: volei feminin, volei masculin, baschet masculin, baschet feminin şi handbal feminin.
În faţa publicului vor apărea formaţii care în pauza competiţională şi-au schimbat, mai mult sau mai puţin, componenţa.
Lotul care a suferit cele mai mari modificări este cel de volei feminin. Din echipa care a încheiat campionatul pe locul cinci şi a obţinut calificarea în Cupa Challenge au rămas doar două jucătoare, Denisa Drâmboi şi Georgiana Popovici. Sub comanda antrenorilor Berti Văsuică şi Puşa Dina au venit jucătoare noi, ultima sosită fiind Anca Nicolau Paşca (26 de ani, 1.80 m), sportivă sosită de la Penicilina Iaşi şi care poate evolua pe toate posturile mai puţin pe poziţia de coordonator.
Echipa masculină de baschet are un antrenor nou, Adrian Budurean, ajutat de Marius Toma. Celor cinci jucători craioveni care au rămas în lot, fraţii Corneanu, Gavrilă, Lăpădat şi Albu, li s-a alăturat Ionel Dodoc, de la Asesoft Ploieşti, iar astăzi, la prezentare, sunt aşteptaţi şi jucători americani.
La polul opus se află formaţia de handbal feminin, proaspăt promovată în Liga Naţională, care a făcut doar trei transferuri: Dana Crap, Mihaela Ialomiţeanu şi Mariana Dumitru. La baschet feminin, noutatea este înlocuirea jucătoarelor străine care au evoluat în sezonul trecut cu altele noi. Oficialii clubului municipalităţii au invitat la eveniment şi reprezentanţii autorităţilor locale.
Şi în acest sezon, fiecare echipă, cu excepţia celei de handbal feminin, va avea în componenţă cel puţin un jucător străin.

Ultimul test înainte de debutul în Ligă

Organizatorii au legat prezentarea echipelor de turneul de handbal feminin Cupa Craiovei, ajuns la a patra ediţie. Competiţia la care, pe lângă formaţia gazdă, SCM, mai participă alte trei echipe, CSM Bucureşti (Liga Naţională), CSM Slobozia şi CSM Ploieşti (ambele Divizia A), se desfăşura iniţial în pauza competiţională din iarnă, dar a fost devansată. Ediţia trecută a acestui turneu amical a fost câştigată de SCM Craiova. Handbalistele craiovene vor debuta în Liga Naţională pe 6 septembrie, în deplasare, contra campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Programul „Cupa Craiova“
Astăzi:

ora 9.00: CSM Bucureşti – CSM Slobozia
ora 11.00: SCM Craiova – SCM Ploieşti
ora 17.00: CSM Ploieşti – CSM Bucureşti
ora 18.45: SCM Craiova – CSM Slobozia
Mâine:
ora 9.00: CSM Slobozia – CSM Ploieşti
ora 11.00: SCM Craiova – CSM Bucureşti
ora 12.30: Festivitatea de premiere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII