20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Piţi e şefu’!

Victor Piţurcă a fost anunţat oficial manager general la Ştiinţa pentru trei ani, patronul Mititelu declarând că fostul selecţioner va prelua toate responsabilităţile la clubul din Bănie.

Noaptea de miercuri spre joi a fost decisivă în privinţa venirii lui Victor Piţurcă în funcţia de manager general la Ştiinţa. Discuţiile s-au purtat într-un restaurant din Bănie şi s-au prelungit până după ora patru dimineaţa. Efortul a meritat, iar fostul selecţioner a fost convins să se înhame la treabă în Bănie. Ieri la prânz, la acelaşi restaurant, a avut loc o nouă rundă de negocieri. „Se pun la punct ultimele detalii, dar treaba e rezolvată sută la sută“, au anunţat surse din cadrul clubului. După două ore de discuţii, a venit şi vestea mult aşteptată de suporteri: „Piţurcă este managerul general al Craiovei pentru următorii trei ani!“. Anunţul a fost făcut chiar de patronul Adrian Mititelu, care a mai declarat: „Sunt foarte fericit. E cea mai mare realizare a mea de când sunt la Universitatea Craiova. Au fost negocieri foarte dure. Vor fi mari noutăţi la Craiova. Începe o nouă eră. Posibil să mai apară şi unul – doi jucători. De mine scăpaţi acum, vreau să mă ocup de alte lucruri. Obiectivul se subînţelege când spui Piţurcă. Nu trebuie să ne aşteptăm la minuni, pentru a nu trăi mari deziluzii. Trebuie să o luăm pas cu pas. Cred că acum am făcut tot ce se putea face pentru Craiova. Cu noroc şi pricepere, Piţurcă va face performanţă aici“.

2.000 de fani
la antrenament

În ceea ce priveşte noul staff, Mititelu a rostit aceleaşi nume vehiculate în această săptămână, dar a vorbit şi despre rămânerea lui Sandu Tăbârcă printre tehnicienii Ştiinţei. „Piţurcă îşi va alege singur staff-ul, în care Silvian Cristescu va ocupa funcţia de preşedinte. Din echipa sa vor face parte şi Eugen Neagoe, Florin Marin, Gabi Boldici, Ovidiu Costeşin… Am înţeles că va rămâne şi Sandu Tăbârcă“, a adăugat Mititelu. În timp ce Mititelu a rămas să stea de vorbă cu presa, Piţurcă a plecat acasă, apoi, la ora 17.00, s-a întâlnit cu jucătorii la cantonament, unde a avut loc o şedinţă. La ora 19.00, Piţurcă şi-a dus echipa pe stadionul „Ion Oblemenco“, efectuând un antrenament tehnico-tactic, pregătind disputa cu Sportul de mâine. Din vechiul staff tehnic nu au lipsit decât demisul Ţicleanu şi antrenorul cu portarii Silviu Lung, înlocuit de Gabi Boldici. Prima jumătate de oră a antrenamentului a fost deschisă presei şi publicului, aproape 2.000 de suporteri alb-albaştri urându-i lui Piţi „Bine ai venit acasă!“, printr-un banner afişat la Peluza Sud. Victor Piţurcă s-a aflat în mijlocul jucătorilor, supervizând antrenamentul. El n-a ezitat să-şi certe propriul fiu atunci când Alex n-a executat aşa cum trebuia comanda preparatorului fizic Gabriel Poch. În plus, Piţi a fost preocupat şi de starea gazonului, punând la loc brazdele lăsate în urmă de crampoanele alb-albaştrilor. Gabi Boldici a lucrat separat cu portarii, iar Eugen Neagoe şi George Biţă au făcut ca totul să meargă strună la antrenament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII