21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŢarălungă: Ştiinţa este pusă pe lista retrogradării

Ţarălungă: Ştiinţa este pusă pe lista retrogradării

Fostul mare fotbalist al „campioanei unei mari iubiri“ crede că gruparea alb-albastră ar fi pusă la zid de arbitri, deoarece s-ar vrea ca Universitatea Craiova să retrogradeze.

– Universitatea a contabilizat doar două puncte după patru etape, dar în două meciuri rezultatul a fost influenţat de erori de arbitraj. Dumneavoastră cum aţi cataloga acest început al Ştiinţei?
– Judecând lucrurile după aceste patru etape, aş zice că se anunţă un campionat greu pentru Craiova. Am în vedere arbitrajele din meciurile cu Steaua şi CFR Cluj, arbitraje în defavoarea oltenilor. Şi care, într-adevăr, au influenţat rezultatul final al acestor întâlniri în care Universitatea a evoluat bine, mi-a plăcut. Arbitrii însă nu au fost de acord. Ce mai, oltenii sunt puşi pe listă!
– Adică?
– E simplu: se vrea ca Universitatea să se ducă la matineu! Cel puţin aşa cred eu, dar n-am dovezi. Nu ştiu cine le vrea răul, dar acest început de campionat mă face să cred că totuşi cineva îi vrea pe olteni în Liga a II-a.
– Faceţi afirmaţii fără nici un argument solid… Capitala, ca pe vremuri, i-ar vrea pe olteni la matineu?
– Nu ştiu, nu cred. Capitala are nevoie de o grupare fotbalistică talentată, aşa cum e Universitatea Craiova. Poate că am făcut o afirmaţie prea tare, poate că greşelile de arbitraj sunt făcute fără comandă. Poate… Au fost însă numai împotriva Craiovei! În meciurile Ştiinţei de care am vorbit, aşa s-a întâmplat, dar văd că s-a mai greşit şi în alte partide ale altor echipe. Nu avem ce să comentăm, că o facem degeaba.  

„X,2 e pronosticul meu pentru meciul cu Astra“
 
– Pare un campionat măcinat de criza financiară şi de multe erori de arbitraj, ce ziceţi?
– Aşa este, iar criza e evidentă. Totuşi, n-ar trebui ca acum să ne repezim numai în a acuza arbitraje, ca şi cum numai arbitrii ar fi vinovaţi. Corect şi logic ar fi să ne uităm şi în ograda noastră. La meciul de la Buzău, cu Brăneşti, ce s-a întâmplat, că nici acum nu înţeleg de ce Universitatea a pierdut?
– Sâmbătă, la Ploieşti, Craiova are un alt meci cu o nou promovată, Astra, ce pronostic daţi?
– Ştiinţa nu va pierde. Eu voi juca X,2 la această dispută. Şi chiar joc.
– Are Ţicleanu lot de cupe europene?
– Ar trebui să mai treacă un an de experienţă competiţională peste jucătorii actuali şi atunci s-ar putea vorbi de acest obiectiv. Dar şi cu ceva întăriri. Poate că s-ar fi putut realiza şi în sezoanele trecute acest obiectiv, acela al calificării într-o cupă europeană, dar prea multe se întâmplă pe la Craiova. Ba schimbăm antrenorii, ba mutăm echipa aiurea pe la Turnu Severin, ba apar nu ştiu ce scandaluri. E bine că Universitatea a revenit acasă. Era păcat să joace pe alte stadioane. Eu înţeleg că finanţatorii asigură banii, dar asta nu le asigură şi dreptul de a lua decizii bizare, iar ambiţiile ar trebui să fie canalizate spre a face performanţă în fotbal.

Beldeanu vede o victorie cu Astra
Scouter în cadrul clublui Universitatea, Aurică Beldeanu, fostul jucător al Craiovei Maxima, e convins că alb-albaştrii nu vor pierde la Ploieşti. „Este un moment bun pentru echipa noastră să câştige la Ploieşti. Băieţii vor avea un moral bun după revenirea la Craiova, plus că Astra nu are evoluţii foarte bune acasă. Am văzut jocurile ei cu Dinamo şi Mediaş şi mi s-a părut că joacă slab pe propriul teren. Urmează acum o perioadă cu meciuri mai uşoare, cu Astra, Sportul şi Pandurii, partide din care am speranţa că vom scoate punctaj maxim. Nici şapte puncte nu ar fi un parcurs rău“, a spus Beldeanu, conform fcuniversitatea.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII