16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportApostu şi Viera, traşi pe linie moartă la Târgu Jiu

Apostu şi Viera, traşi pe linie moartă la Târgu Jiu

Bogdan Apostu şi Ousmane Viera şi-ar putea pierde posturile de titulari după eşecul cu Gloria Bistriţa. În locul lui Apostu ar putea juca Adrian Iordache, care ar debuta astfel pentru Pandurii.

Tehnicianul Ionuţ Badea nu trece cu vederea peste „umilinţa“ de la Bistriţa, scor 0-3, şi ia măsuri în perspectiva disputei cu liderul, Gaz Metan Mediaş. Jocul şcoală cu Jiul Rovinari de la mijlocul săptămânii a relevat câteva modificări printre titulari. Contrar principiilor sale, Badea umblă la axul central al echipei, făcând câte o schimbare în fiecare compartiment. Astfel, Pintilii va fi readus în centrul defensivei alături de Chiricheş, iar Adrian Iordache îi va lua locul lui Apostu în primul unsprezece. Şi Nistor va reveni din primul minut cu Gaz Metan în centrul liniei mediane. Au sărit din schemă Viera şi Apostu, primul nepregătit fizic, iar cel de-al doilea din cauza evoluţiilor şterse, totul culiminând cu ratarea enormă de la Bistriţa, la scorul de 0-1. „E posibil să apară şi schimbări. Pandurii, la ora actuală, nu pot să spun neapărat că e o echipă în căutări, se pot întâmpla schimbări la nivel de lot şi de prim unsprezece. Nu pot să rămân consecvent unei singure idei. Sunt într-adevăr anumite principii care trebuie respectate sau pe care vreau să le respect, însă compromisuri, în funcţie de importanţa lor, se pot face. Au fost multe goluri luate din faze fixe şi fiecare cu un suport explicativ, care, însă, la final contează mai mult pentru analiză şi nu ca rezultat. Nu spun că sunt îngrijorat de aceste goluri, sunt momente care se întâmplă în timpul unei partide. Important e ca în urma analizei aceste lucruri să nu se mai repete“, a declarat Badea.

Voiculeţ, în lotul lărgit

Claudiu Voiculeţ va fi cooptat în lotul lărgit al echipei Pandurii pentru jocul de sâmbătă, chiar dacă transferul său nu este încă perfectat. Antrenorul Ionuţ Badea speră ca, până la ora meciului, Voiculeţ să fie apt de joc. „În funcţie de stadiul documentelor, probabil că el va apărea în lotul de 18. Sunt convins că o să se facă acest transfer, nu cred că o să fie probleme. Nu voi schimba tactica după Voiculeţ. El este tipul jucătorului «box to box» care poate face ambele faze“, a spus încrezător Badea. Acesta a încercat şi o concluzie după primele patru etape, fiind nemulţumit că echipa sa nu a funcţionat în anumite momente ale jocului. „Au fost anumite lacune, fireşti pentru acest început de campionat. Echipa nu a funcţionat în toate momentele ca un grup unit. Timpul de lucru împreună a fost destul de scurt, probabil că lucrurile astea se vor regla în timp. Pe de altă parte, sunt două meciuri disputate în deplasare, două meciuri în care m-au nemulţumit şi câteva lucruri profesionale, tehnico-tactice, mai ales în partida de la Bistriţa“, a spus Badea. Alt inconvenient al echipei Pandurii este decalajul de pregătire fizică între jucătorii sosiţi de la Curtea de Argeş şi cei găsiţi la Pandurii, deşi, uneori, acest lucru nu se vede şi în teren. „E imposibil ca jucătorii să fie la acelaşi nivel. Este firesc să existe un anumit program de antrenament pentru cei care joacă de la început, e greu să fac alt tip de program şi, din punctul acesta de vedere, probabil tot turul vom avea de suferit. Dar există alternative şi suntem acoperiţi“, a mai spus Ionuţ Badea.

Condescu: Apucături de-ale lui Dinamo, nesimţiri

„Cazul Ilie Iordache“ continuă să facă valuri, deşi oficialii echipei Pandurii Târgu Jiu susţin cu tărie că au câştigat în instanţele civile procesul cu jucătorul. Oltenii trebuia să achite până pe 31 iulie 2010 suma de 495.000 de euro fără TVA celor din „Groapă“, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Alexandru Boc, vicepreşedintele LPF, a admis că echipa din Târgu Jiu riscă neprogramarea. „Există şi posibilitatea ca Pandurii să nu fie programată, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest caz“, a spus Boc în Prosport. „Sunt apucături de-ale lui Dinamo, nesimţiri. Sunt în criză şi nu ştiu de unde să mai facă rost de bani. Păi AEK Atena când a văzut hotărârea judecătorească în cazul Iordache a renunţat la fotbalist“, a reacţionat preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu. Pandurii Târgu Jiu a dat în judecată Dinamo pentru a recupera suma de 500.000 de euro pe care LPF a virat-o, nelegal, din drepturile TV, în contul „câinilor roşii“, dar şi Dinamo a dat Pandurii în judecată pentru o prezumptivă datorie, ambele cauze fiind pe rol la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF.

Pandurii II, spre Vâlcea
Preşedintele echipei Pandurii II, Marin Golea, a anunţat ieri că există posibilitatea ca formaţia pe care o conduce să se mute cu antrenor cu tot la Râmnicu Vâlcea, pentru a evolua în Liga a II-a. „Discuţiile sunt în fază incipientă. Venim la Vâlcea să discutăm condiţiile. Intenţionăm să mutăm echipa în Zăvoi, inclusiv antrenorul Bejinaru. Jucătorii ar urma să fie transferaţi la CSM, iar noi îi vom plăti şi ne vom păstra drepturile federative asupra lor. Ideea este să atacăm promovarea“, a precizat Golea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU