19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, cu două echipe feminine în prima ligă de fotbal

Craiova, cu două echipe feminine în prima ligă de fotbal

Jucătoarele de la Sporting şi CS Real vor lupta să aducă titlul în Bănie, după o pauză de 18 ani.

Dacă în urmă cu trei ani Craiova nu avea nici o echipă de fotbal feminin, începând cu sezonul acesta va fi reprezentată nu de una, ci de două formaţii în Liga I.
În pauza competiţională au avut loc schimbări. Sorin Pătraşcu, antrenorul echipei Sporting Craiova, vicecampioană naţională în ediţia trecută de campionat, şi o mare parte din componentele lotului au făcut altă echipă, CS Real Craiova, care a fost înscrisă în campionat.
Şi Sporting Craiova va continua în prima ligă, de pregătirea fetelor ocupându-se Victorina Simion, campioană cu CFR Craiova în anul 1992 şi componentă de bază în naţionala României. Fosta glorie are sub comanda sa o parte dintre jucătoarele care au evoluat sezonul trecut la Sporting Craiova, gemenele Diana şi Claudia Buză, Cristina Iacoviţă, Monica Davidescu, Adriana Rogojină, Mihaela Ganea, Oana Vulpe, Anca Foleanu, alături de alte fete care nu au mai jucat până acum fotbal.

Derbiul, pe 24 octombrie

La sediul Federaţiei Române de Fotbal s-a stabilit programul sezonului 2010-2011 al Ligii I, în care s-au înscris 14 echipe: FCM Târgu Mureş (campioana ediţiei precedente, participantă în preliminariile UEFA Champions League), Sporting Craiova, CFF Clujana Cluj, CSS Târgovişte, Motorul Oradea, Smart Bucureşti, Fair Play Bucureşti, Metalul Vlahita (Harghita), SN Constanţa, Alice & Tunes Piteşti, CS Brazi (nou-înscrisă), CS Real Craiova (nou-înscrisă), CS Olimpia Cluj (nou-înscrisă), CF Bascov (situaţie juridică neclarificată).
În runda inaugurală, programată pe 19 septembrie, Sporting Craiova va juca în deplasare cu nou-înfiinţata CS Olimpia Cluj, o echipă care a luat multe jucătoare de la fosta campioană Clujana Cluj şi care este condusă de fostul tehnician al Clujanei, Mirel Albon, totodată şi selecţionerul României.
„Ne aşteaptă un meci greu la debut. Am înţeles că, pe lângă jucătoarele pe care le-a luat de la Clujana, Olimpia a reuşit să transfere şi trei fotbaliste de lot naţional care au evoluat prin Cipru şi Grecia. Obiectivul nostru este o clasare cât mai bună. Pentru început, locul trei sau patru este bun. Am adus o antrenoare valoroasă, Victorina Simion, despre care ştie toată lumea că în anii ‘90 fotbalul feminin din Craiova cu ea a început. Sperăm să facem treabă bună“, a declarat ieri Marian Pălărie, preşedintele celor de la Sporting.

Real, nume cu noroc pentru Pătraşcu

Real Craiova va debuta acasă, pe stadionul „Electroputere“ din Valea Roşie, contra celor de la Metalul Vlahiţa. „Am pornit la drum cu o nouă echipă, pe care am numit-o Real pentru că am mai pregătit o formaţie de futsal cu această denumire şi am avut rezultate bune. Nu am pierdut nici un meci pe teren propriu şi am reuşit promovarea în prima divizie. Ca obiectiv ne-am propus clasarea între locurile 1-3. Contracandidate la locurile fruntaşe vor fi echipele din Târgu Mureş, Cluj şi Târgovişte. Am renunţat la gemenele Buză de la Timişoara, pentru că nu am putut să le îndeplinim doleanţele financiare şi am adus pe postul unde jucau ele, cel de mijlocaş, două jucătoare de la Târgovişte, Dunavăţu şi Ristache“, a precizat antrenorul Realului, Sorin Pătraşcu.
Lotul CS Real Craiova cuprinde jucătoarele: Floriana Bertea, Luciana Dragomir, Georgiana Pozmac, Andreea Tomescu, Cristiana Dunavăţu, Mirabela Ristache, Irina Neacşu, Simona Peşu, Alina Peşu, Lidia Moacă şi Georgiana Chircă, Mădălina Vâlciu, Andreea Cojocaru, surorile Manuela şi Ionela Voica şi Gabriela Gâtscurt.
Preşedintele clubului este Nicu Neagoe, preşedintele AJF. Din spusele reprezentanţilor celor două echipe, fetele de la Real vor juca mai mult din plăcere, în timp ce la Sporting vor primi şi salarii, în limita posibilităţilor.

Victorina Simion, obişnuită cu performanţa
Craiova a fost reprezentată în Divizia A de fotbal feminin de echipa CFR (antrenori Virgil Popescu şi Marin Perciu), care în anul de debut 1990, cu Victorina Simion jucătoare de bază, a terminat campionatul pe locul doi. În următoarea ediţie, craiovencele au reuşit să câştige titlul naţional. După acest sezon fast, echipa craioveană s-a afundat într-un fel de mediocritate, apoi s-a desfiinţat în 1996. Componentă de bază şi în naţionala României, sub comanda antrenorului de la echipa de club, Virgil Popescu, Victorina Simion a fost golgheteră la un turneu susţinut de tricolore la Cagliari (1991), unde România a ocupat locul trei. În cariera sa, Victorina a jucat şi în străinătate, la formaţia turcă Sitespor Istanbul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII