27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu prevede naţionalei un viitor sumbru

Gică Popescu prevede naţionalei un viitor sumbru

La finalul partidei amicale dintre Turcia şi România, scor 2-0, înainte de debutul în preliminariile pentru Euro 2012, fostul mare internaţional Gică Popescu a spus că se aştepta ca naţionala tricoloră să fie învinsă deoarece reprezentativa pregătită de Guus Hiddink este mult mai valoroasă decât trupa lui Răzvan Lucescu.
„Mă aşteptam la acest rezultat. Din păcate, Turcia a ajuns mult peste noi valoric. Speram într-o victorie a României, dar eu cred că este un rezultat normal“, a spus „Baciul“ la GSP TV.
Gică Popescu susţine că suporterii vor reveni alături de naţională atunci când aceasta va obţine rezultate favorabile, însă este de părere că nu se va întâmpla prea curând acest lucru, deoarece baza de selecţie este foarte mică.
„Atâta timp cât rezultatele bune întârzie, este normal ca suporterii să se îndepărteze de naţională. Eu consider că suntem în continuare într-o lipsă vizibilă de valoare, iar acest lucru nu se poate schimba peste noapte. Este nevoie de timp şi de încredere. Nu avem o bază de selecţie foarte mare şi trebuie să ne raportăm la realitate. Uitaţi-vă la rezultatele echipelor naţionale de juniori şi acolo veţi vedea viitorul echipei naţionale de peste câţiva ani. În fotbal sunt antrenori care au anumite «fixuri». Au încredere în acei jucători, dar asta nu înseamnă că cei care joacă nu pot face parte din lotul echipei naţionale“, a spus fostul internaţional român.
„Baciul“ a opinat că o calificare la turneul final al CE 2012 este obligatorie deoarece, în caz contrar, naţionala României riscă să iasă definitiv de pe lista echipelor care impun un anumit respect în lumea fotbalului.
„Această campanie de calificare este mult mai importantă decât multe altele din anii precedenţi. Putem pierde respectul, iar acest lucru poate fi recuperat foarte greu. Doamne fereşte ca echipe precum Albania sau Bosnia să nu ne respecte şi să ne vadă ca pe o victimă sigură!“, a menţionat Gică Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU