30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCăpitanul Moldovei, suspendat pe viaţă

Căpitanul Moldovei, suspendat pe viaţă

Serghei Laşcencov, fostul căpitan al naţionalei de fotbal a Republicii Moldova, va fi suspendat pe viaţă din activitatea competiţională, a anunţat Moldpres, citând surse media din Ucraina.
Potrivit surselor ucrainene, s-a dovedit că Laşcencov este implicat în scandalul referitor la trucarea rezultatului meciului dintre echipele Metalist Harkov şi Karpati Lvov, disputat pe 19 aprilie 2008 şi încheiat cu scorul 4-0 pentru Metalist. În acest meci, fundaşul moldovean a înscris un autogol şi şi-a provocat eliminarea din teren. În plus, conform surselor citate, Laşcencov a fost pionul principal în transmiterea banilor – 110.000 de dolari – coechipierilor implicaţi în trucarea rezultatului.
Toţi cei implicaţi urmează să fie amendaţi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de dolari şi suspendaţi pe diferite perioade din activitatea fotbalistică de către Federaţia de Fotbal din Ucraina. Echipele Metalist şi Karpati vor fi şi ele amendate cu câte 25.000 de dolari. În plus, ele vor fi depunctate în actuala ediţie de campionat cu câte nouă puncte.
Serghei Laşcencov este în prezent legitimat la echipa azeră Olimpik Baku. El a purtat în câteva partide banderola de căpitan al selecţionatei Republicii Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU