22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportŢicleanu, în corzi

Ţicleanu, în corzi

Rezultatele slabe şi zvonurile venirii lui Piţurcă la Craiova îl ţin în tensiune pe „Chiose“, dar patronul Adrian Mititelu neagă că ar vrea să-l demită şi aşteaptă meciul cu FC Timişoara.

Universitatea trece printr-un moment destul de critic din mai multe puncte de vedere. E situată pe un loc retrogradabil, 16, dar n-au trecut decât trei etape. După înfrângerea ruşinoasă de la Buzău, unde o echipă sătească, Victoria Brăneşti, a reuşit să depăşească Ştiinţa lui Ţicleanu, s-a stricat liniştea. Au început să fie acuzaţi unii jucători de vedetism, indolenţă, iar unii suporteri, sub protecţia anonimatului, postând pe unele site-uri opinii, l-au „certat“ şi pe Ţicleanu. Universitatea a jucat în primele două etape, în sfârşit, fotbal, dar asta s-a uitat după ruşinea de la Buzău. Ăsta-i fotbalul, plin de enigme. Dar, cum bine zicea finanţatorul Mititelu, ne-am obişnuit să facem nuntă la victorie şi înmormântare la înfrângere. Ţicleanu, adus destul de târziu în această vară la Universitatea, nu a avut timp să pregătească în mod corespunzător echipa, iar meciurile amicale, puţine şi cu adversari modeşti, nu i-au permis ca echipa să fie în formă maximă la ora startului campionatului. Cu toate acestea, oltenii au jucat bine în primele două etape, dar n-au obţinut nici o victorie din cauza erorilor de arbitraj în defavoarea lor.
Cu ce este vinovat Ţicleanu că n-are un atacant de clasă sau că Lopes a fost adus cu întârziere şi nepregătit? Se pare că brazilianul refuză să intre în meciurile oficiale ale Universităţii până nu-şi primeşte prima de instalare convenită la semnarea contractului, dar această informaţie nu este confirmată.

Piţurcă… doar un zvon?

După autoexilul Universi-tăţii, impus de Adrian Mititelu, la Turnu Severin, Ştiinţa revine şi dispută derbiul cu FC Timişoara pe „Ion Oblemenco“. Este un meci greu, iar linişte nu este în Bănie. Mai mulţi jucători au fost acuzaţi de indolenţă în partida cu Brăneşti, în capul listei fiind Dina, iar Ţicleanu nu are un lot mare, cu o concurenţă acerbă pe post, ca să poată să scoată „aşi“ din mânecă. Florin Costea e accidentat, iar atacantul promis de Mititelu că va fi adus în această vară, încă nu a ajuns.
În aceste condiţii pregăteşte Ţicleanu întâlnirea de duminică. Liniştea lui Ţicleanu de dinaintea derbiului a fost ieri tulburată de informaţia publicată de Pro Sport, conform căreia Mititelu l-ar fi sunat pe Victor Piţurcă duminică şi i-ar fi propus iarăşi să preia Universitatea.
Informaţia este pe jumătate adevărată: Silvian Cristescu, team manager, a fost cel care l-a sunat pe Victor Piţurcă, tatonându-l pe „Piţi“, ca să zic aşa, în privinţa unei eventuale colaborări cu Universitatea. Nu cunosc detalii, nu fac comentarii. Am susţinut o vară întreagă ideea ca Victor Piţurcă sau Ilie Balaci să preia echipa, dar opinez că a-l demite acum pe Ţicleanu ar fi o greşeală.
Luni, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la Bucureşti, „Piţi“ a vorbit şi despre Universitatea: „Şi la Craiova e un lot bun, se poate face treabă. Dacă mai vin trei-patru jucători, echipa asta se pot bate la campionat“.
Până una-alta însă, Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii Craiova, a spus ieri pe blogul său că varianta venirii lui Piţurcă la Ştiinţa nu este oportună, precizând că Aurel Ţicleanu este şi va rămâne antrenorul Craiovei: „Ţicleanu este antrenorul Universităţii şi vă rog să-l sprijiniţi din toate puterile!… Încetaţi cu schimbarea antrenorului pentru că nu este cazul!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII