30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCiovică vrea să „înţepe“ o medalie în Singapore

Ciovică vrea să „înţepe“ o medalie în Singapore

Singurul reprezentant al Craiovei la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret este încrezător în obţinerea unei medalii în proba de spadă.

Ediţia inaugurală a Jocurilor Olimpice de tineret, competiţie care se adresează sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, se va desfăşura în perioada 14 – 26 august, în Singapore.
Această primă ediţie va reuni la start aproximativ 3.600 de sportivi, care se vor întrece, după programul Jocurilor Olimpice de vară, în 26 de discipline.
Craiova va fi reprezentată la această competiţie de anvergură de un singur sportiv, spadasinul Lucian Ciovică, legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“. Elevul lui Radu Podeanu a obţinut dreptul de participare la Jocurile Olimpice pentru tineret în urma parcursului bun din ultimul an, atât la concursurile de Cupă Mondială, cât şi la Campionatul Mondial sau Campionatul European pentru cadeţi, unde a fost foarte aproape de podium. Ieri, cu o zi înainte de plecarea delegaţiei României spre Singapore, spadasinul craiovean se arăta încrezător în obţinerea unui rezultat bun. „M-am pregătit pentru Jocurile Olimpice prin două cantonamente, la Predeal, apoi la Satu Mare. Sunt optimist, este o experienţă nouă, dar am un avantaj că voi întâlni adversari pe care îi cunosc de la celelalte concursuri.
La Mondiale am terminat pe locul şase, la Europene – pe 5, cred că acum pot forţa cucerirea unei medalii. Sper să mă adaptez cu diferenţa de fus orar dintre noi şi Singapore, care este de şase ore. Niciodată nu am concurat la o diferenţă mai mare de două ore“, a spus Ciovică, sportiv care va concura pe 16 august.

30 de sportivi români în delegaţie

Delegaţia României care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret este formată din 30 de sportivi, care vor concura la 12 discipline: atletism, box, canotaj, canoe, gimnastică, haltere, judo, nataţie, scrimă, tenis, tenis de masă şi tir sportiv. Românii vor fi conduşi în Singapore de şeful de misiune, Alexandru Epuran. Lista sportivilor este următoarea: atletism: Monica Mădălina Florea (3.000 m), Bianca Denisa Răzor (400 m), Claudiu Costin Cimpoeru (3.000 m), Bianca Monica Lazăr Fazecaş (ciocan), Alina Rotaru (lungime), Ana Maria Roşianu (100 m), Dana Elena Loghin (2.000 m obstacole), Laurenţiu Marian Roşu (2.000 m obstacole); box: Alexandru Marin (54 kg); canotaj: Mădălina Buzdugan, Ana Maria Gigică, Ioan Prundeanu; canoe: Andrei Liferi; gimnastică: Diana Laura Bulimar, Andrei Vasile Muntean; haltere: Andreea Aanei (+63 kg), Florin Ionuţ Croitoru (56 kg); judo: Alexandra Maria Pop (-52 kg), Ioan Vlad Vişan (-66 kg); nataţie: Marius Radu (50 m liber; 100 m liber), Carina Bianca Macavei (100 m spate, 200 m spate), Răzvan MihaiTudosie (50 m spate, 100 m spate), Alexandra Dobrin (100 m spate, 200 m spate); scrimă: Lucian Ciovica (spadă), Amalia Alexandra Tătăran (spadă), Dragoş Sebastian Sîrbu (sabie); tenis de masă: Bernadette Szocs; tenis de câmp: Cristina Dinu; tir sportiv: Ştefan Rareş Ion (pistol 10 m), Alexandra Silvia Morar (pistol 10 m).
Conducătorul delegaţiei „tricolore“, Alexandru Epuran, a vorbit despre obiectivul României la această competiţie de anvergură: „Obiectivul de performanţă pentru România este obţinerea unor medalii la Singapore. O parte dintre sportivii care vor reprezenta România la Singapore au mai fost la competiţii internaţionale, cum este, de exemplu, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE)“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS