30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, de nerecunoscut

Ştiinţa, de nerecunoscut

Brăneşti – Universitatea 1-0

Stadion „Municipal“ Buzău, spectatori: 8.000.
A marcat: Simion ‘68.
Victoria Brăneşti: Cernea – Maghici, Sg. Bar, Marincău, Nicola – V. Simion (‘89,Novac), D. Popa, Olariu,  Nicoară – B. Oprea (‘84, Al. Iacob), Coman (‘61, C. Prodan ). Antrenor: Ilie Stan.
Universitatea: Lung Jr. – Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă – Prepeliţă, Bărboianu, Dilevski (‘79, Stoianof ), Gîngioveanu (‘63, Firţulescu) – Dina (‘46, Al. Piţurcă), M. Costea. Antrenor: Aurel Ţicleanu.
Cartonaşe galbene: Nicola / Gîngioveanu, Dănănae.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – I. Popa, Ed. Ungureanu.

 O surpriză a campionatului s-a petrecut la Buzău, unde necunoscuta echipă sătească Victoria Brăneşti, nou-promovată, a învins Universitatea, oltenii evoluând dezamăgitor. Aceştia au fost lipsiţi de şansă şi au părut, totodată, marcaţi de eşecul nedrept din Ghencea. Jucătorii Brăneştiului au o primă de victorie de 2.000 de euro fiecare.

Partida de la Buzău a fost prefaţată de cei doi antrenori, Aurel Ţicleanu şi Ilie Stan, dar jucătorii Universităţii probabil că le-au tratat afirmaţiile ca simple declaraţii pentru presă. Ţicleanu, care a urmărit meciul CFR Cluj – Victoria Brăneşti, spusese că formaţia lui Ilie Stan a făcut un joc bun, agresiv, împotriva campionilor, atenţionându-şi elevii că Brăneştiul este un adversar dificil. Ilie Stan a fost clar, afirmând că Victoria va încerca să joace mai exact, încercând să câştige disputa cu experimentata echipă a Craiovei. Şi chiar asta s-a întâmplat, adică echipa lui Ilie Stan a fost mai agresivă şi mai pragmatică şi a obţinut prima victorie în campionat, „performanţă“ pe care Craiova încă n-a reuşit-o.
Şi asta, în condiţiile în care Brăneştiul a jucat în precedenta etapă, la Cluj, un meci epuizant, jucătorii lui Ilie Stan fiind apoi mai mult pe drumuri înaintea partidei cu Universitatea. Aşadar, jucătorii Victoriei au jucat luni seară la Cluj, au ajuns în Bucureşti marţi, s-au antrenat miercuri şi joi, au plecat tot joi spre Buzău, iar vineri au învins… umbra Ştiinţei din primele două etape.
Craiova a început bine meciul şi tabela s-ar fi putut mişca în minutul 11, atunci când Mihai Costea a reluat superb, din semifoarfecă, milimetric pe lângă bară! Jocul s-a echilibrat, dar ocazii mai mari a avut echipa din Brăneşti, prin Popa şi Simion, jucătorii lui Ilie Stan încercând să profite de unele inadvertenţe din defensiva olteană.

Stelistul Simion aduce victoria… Victoriei

A doua repriză a început cu Alex Piţurcă în locul lui Dina, acesta din urmă „demonstrându-i“ încă o dată finanţatorului Ştiinţei că echipa, în absenţa lui Florin Costea, mai are nevoie de un atacant de clasă. Brăneştiul a urcat spre careul oltenilor şi numai intervenţia spectaculoasă a lui Silviu Lung a făcut ca torpila lui Popa să nu intre în plasă, goal-keeperul Craiovei deturnând-o în corner (‘58)! Peste câteva minute putea fi 0-1, dar şansa nu a surâs oltenilor: Firţulescu a scăpat singur, Cernea a deviat şutul său, iar mingea a fost scoasă apoi de pe linia porţii (‘63). Şi, cum se întâmplă uneori în fotbal, golul se marchează la cealaltă poartă: după ce Lung a scos senzaţional şutul lui Maghici (‘66), la următoarea fază, un corner executat de pe partea dreaptă, fostul stelist Simion a trimis sub bară cu capul, 1-0 (‘68). Deşi se credea că la 1-0 Universitatea va ieşi altfel la joc, elevii lui Ţicleanu au părut marcaţi de gol şi au evoluat destul de dezlânat până la finalul celor 90 de minute. Totuşi, în primul minut al prelungirilor, Stoianof a trimis cu capul puţin pe lângă poartă, ratând egalarea. În minutul următor însă, scorul ar fi putut fi… 2-0, dar Lung a deviat şutul lui Ciprian Prodan în bară!

Ţicleanu: Nu ştiu ce se întâmplă!

Antrenorul principal al oltenilor a spus că jucătorii săi nu şi-au revenit după înfrângerea din Ghencea şi nu a găsit o explicaţie a acestui ruşinos insucces. „De o săptamână am spus că ne aşteaptă un meci greu cu Brăneştiul. Băieţii nu şi-au revenit după eşecul cu Steaua şi, în plus, adversarul ne-a surprins cu aşezarea din teren. Am avut ocazia meciului în repriza a doua, la şutul lui Firţulescu, dar nu am marcat şi ne-a costat.
Am primit al treilea gol din corner, de la începutul campionatului. Nu ştiu ce se întâmplă, trebuie să muncim mai bine. Victoriile vor veni dacă vom avea altă atitudine. Sunt sigur că etapa viitoare, ajutaţi de public, vom reuşi prima victorie“, a afirmat pe site-ul clubului Ţicleanu.

Ilie Stan: Universitatea, destul de puternică

La conferinţa de presă, antrenorul învingătoarei, Ilie Stan, a spus: „Sunt fericit că am câştigat trei puncte foarte importante. Acest rezultat ne dă un moral deosebit pentru celelalte partide care vor urma. Tot ce îmi doresc e să avem continuitate. Azi (vineri – n.r.) am câştigat contra unei echipe destul de puternice, care a pierdut în faţa Stelei aşa cum a pierdut“. Despre jocul Universităţii a vorbit şi Mitică Dragomir, la GSP TV: „Ceva a fost în neregulă la Craiova. Jucătorii nici nu puteau să stea în echipament“. La finalul meciului, comentatorul de la Digi Sport a afirmat că jucătorii Brăneştiului ar avea primă de 2.000 de euro fiecare pentru victorie!

Cel mai slab start din ultimii 16 ani!

Conform statisticii trimise de olteanul Liviu Ştefan din Poiana Mare, este cel mai slab start de sezon al Universităţii din ultimii 16 ani! Ultima dată când după trei meciuri oltenii nu obţinuseră decât un punct – aşa cum este acum – a fost în ediţia 1994/1995. La finele acelei ediţii de campionat s-a obţinut şi ultima clasare de excepţie din ultimii 16 ani, locul doi. Universitatea a început atunci campionatul cu Aurel Ţicleanu ca principal, dar după două etape acesta a fost înlocuit cu interimarul Nicolae Zamfir, apoi a fost adus Victor Piţurcă. În ceea ce priveşte golaverajul Universităţii, cel de acum este acelaşi cu cel din sezonul 2004/2005, 1-3.

Suporterii au luat la rost finanţatorul şi jucătorii

Aproape 150 de suporteri ai Universităţii au fost vineri în tribuna stadionului „Municipal“ din Buzău pentru a-şi încuraja echipa favorită. La începutul partidei, aceştia au afişat un banner cu un mesaj împotriva finanţatorului Mititelu, care nu a fost la meci: „Faptele tale ne duc la trădare, noi iubim două culori, tu o culoare $“. După meci, suporterii Craiovei i-au luat la întrebări şi pe jucători.
Finanţatorul Ştiinţei, rămas la Craiova, a comentat disputa de la Buzău, exprimându-şi nedumerirea faţă de acest eşec. „A fost un meci sub aşteptările chiar şi ale celor mai pesimişti suporteri ai Craiovei. Chiar nu ştim ce s-a întâmplat! Victoria Brăneşti are totuşi un lot de jucători care are faţă de Liga I. Au şi un antrenor şi o conducere foarte bune, au prins o zi bună, dar eu vă spun că vor mai pierde echipe acolo“, a declarat Adrian Mititelu pentru Sport Total FM. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII