20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn nou început pentru CS Universitatea

Un nou început pentru CS Universitatea

După ratatea promovării în Liga Naţională, echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova a suferit schimbări majore. Jucătorii experimentaţi au fost înlocuiţi cu juniori, iar Costin „Deme“ Dumitrescu l-a înlocuit pe profesorul Paul Stuparu, care a ieşit la pensie.

Iubitorii handbalului masculin din Craiova vor vedea în noul sezon al Diviziei A echipa CS Universitatea într-o formulă schimbată. Ratarea promovării în Liga Naţională, dar şi lipsa banilor au determinat conducerea clubului să renunţe la jucătorii experimentaţi şi să-şi îndrepte atenţia asupra handbaliştilor tineri din Oltenia.
Şi la nivelul conducerii tehnice au avut loc schimbări. Profesorul Paul Stuparu, cel care s-a ocupat de pregătirea echipei în ultimii ani, a ieşit la pensie, iar noul antrenor este fostul handbalist Costin „Deme“ Dumitrescu, campion cu echipa din Bănie la începutul anilor ‘90. Cătălin Popescu va ocupa în continuare postul de antrenor secund.
În ceea ce priveşte lotul de jucători, dintre cei care au evoluat în sezonul trecut au mai rămas doar Arsene, Bârlogeanu, Trancă, Păun, Şerban, Târnă, Niţu, Călin şi Iacov, iar Mărgineanu ar putea continua şi el la clubul din Bănie.
Antrenorul secund de la CS Universitatea, Cătălin Popescu, a spus vineri că în lot au fost cooptaţi jucători tineri, juniori sau care au terminat de curând junioratul: Andrei Păuna, extremă, sosit de la Caracal, Florin Petrescu, Alexandru Mănescu, Alexandru Giura (toţi trei sosiţi de la LPS Târgu Jiu), Marian Crăciun, vâlcean care a făcut junioratul la Reşiţa, şi Dorin Maxim, de la Progresul Segarcea. În lot ar mai putea fi cooptaţi şi încă unu sau doi juniori de la Segarcea, dar se încearcă şi aducerea unui portar.
Dintre jucătorii care au părăsit clubul craiovean, Ionuţ Mincan se află la Universitatea Transilvania Cluj, în Liga Naţională, şi tot în Ligă va mai juca portarul Ionuţ Bistrian, la Minaur Baia Mare. În schimb, Iulian Ruseanu ar putea evolua pentru echipa din oraşul natal CS Triumf Călăraşi, în Divizia A, acolo unde ar putea ajunge şi Ionuţ Dodon. Singurul jucător care ar putea evolua în afara graniţelor este Florin Pavel.

„Bine că echipa nu s-a desfiinţat“

Noul tehnician, Costin Dumitrescu, care a mai antrenat pe Romvag Caracal, cu care a obţinut două promovări în Liga Naţională, şi şase ani în Insulele Feroe, este optimist la început de drum: „Obiectivul meu personal este să îi fac pe cei care cu adevărat se gândesc să facă handbal de performanţă să crească în valoare şi să facă abstracţie de condiţiile financiare. Am adus copii de perspectivă, cu potenţial, zic eu, pe care nu i-au luat încă echipele cu bani. Este foarte bine că această echipă nu s-a desfiinţat. În ceea ce priveşte obiectivul, se ştie că pe termen scurt nu se pot face minuni. Avem un plan pe următorii doi-trei ani, dar este nevoie de răbdare şi multă muncă“.

Arsene, „veteranul“ echipei

Preşedintele CS Universitatea, Pavel Badea, a vorbit vineri despre schimbările petrecute în această vară la echipă, dar şi despre obiectivul în noul sezon, care va debuta la începutul lunii viitoare: „Traversăm o perioadă foarte dificilă în sistemul de învăţământ şi de aceea am decis să nu mai prelungim contractele jucătorilor experimentaţi, pentru că nu le mai puteam onora. Vom continua cu un antrenor nou, Costin Dumitrescu, şi cu un lot foarte tânăr, în care cel mai vârstnic este Arsene, care va împlini 23 de ani. Am adus doar jucători olteni şi majoritatea componenţilor lotului sunt craioveni, iar eu ţin foarte mult la acest aspect. Avem ca obiectiv crearea unei echipe competitive“.

Fără cantonament

Jucătorii de la CS Universitatea Craiova s-au reunit încă din 25 iulie, iar antrenamentele se desfăşoară pe plan local. După ce, în prima parte, s-a pus accent pe pregătirea fizică, de luni, handbaliştii au intrat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ pentru a lucra cu mingea. „De cantonament nu se pune problema, ne vom antrena în Craiova. Nu avem în program, deocamdată, participarea la vreun turneu, dar, cu siguranţă, în partea a doua a pregătirii, vom disputa amicale“, a menţionat „secundul“ Cătălin Popescu. Echipa a fost înscrisă zilele trecute în Divizia A, iar săptămâna viitoare se va anunţa componenţa seriilor, programul şi când va debuta campionatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII