22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPanduri, jucaţi precum Hajduk Split!

Panduri, jucaţi precum Hajduk Split!

Liga I
Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti

Stadion „Municipal“, duminică, ora 21.45, Digi Sport
Pandurii: M. Popa – Matei, Chiricheş, Pintilii, Cardoso – Băcilă, Menassel, Nistor, Brata – Apostu, Orac.
Antrenor Ionuţ Badea.
Dinamo: Curcă – Scarlatache, Garat, Moţi, Diabate – Torje, N’Doye, Mărgăritescu, C. Munteanu – An. Cristea, M. Niculae. Antrenor Ioan Andone.
Vor arbitra: M. Avram – M. Nagy, Oct. Şovre.

Gruparea gorjeană i-a pus gând rău liderului la zi al Ligii I, Dinamo, echipă neînvinsă la Târgu Jiu în precedentele cinci dispute. Hajduk Split le-a arătat gorjenilor că trupa lui Ioan Andone nu este invincibilă.

Pandurii Târgu Jiu nu a obţinut nici o victorie în primele două etape şi nu a marcat nici un gol, dar asta nu-i împiedică pe olteni să spere la cele trei puncte cu Dinamo Bucureşti, meci care se va disputa duminică la Târgu Jiu. Hajduk Split a pus capăt invincibilităţii „câinilor roşii“, câştigând cu un sec 3-0 în Europa League, croaţii fiind un bun exemplu pentru panduri. Tehnicianul echipei gazdă, Ionuţ Badea, respectă forţa ofensivă a lui Dinamo, 17 goluri în cinci partide, însă, ca orice echipă, gruparea bucureşteană are şi puncte slabe.
„Ne aşteaptă un meci în compania unui adversar puternic, un adversar cu o faţă schimbată în bine, cel puţin pe fază ofensivă. Este meritul întregului staff de acolo, Andone a reuşit să refacă grupul, cu jucători pe fază ofensivă care pot influenţa foarte mult meciul, cu un sistem nou, 4-2-3-1. Nu ne va fi uşor duminică seară. Cât despre noi, va trebui să rămânem conectaţi la importanţa celor trei puncte puse în joc. Fiecare echipă are puncte slabe şi puncte forte. Noi sperăm să le exploatăm pe cele slabe. Dinamo vine după o partidă disputată la mijlocul săptămânii, ceea ce poate fi un avantaj pentru noi“, a declarat Badea. Fost jucător al echipei Dinamo, Ionuţ Badea lasă sentimentalismele deoparte când vine vorba despre confruntarea cu fosta sa echipă. „Dinamo face parte din viaţa mea, dar acum sunt antrenorul echipei Pandurii. Toate partidele le jucăm la victorie, rămâne să vedem ce obţinem la final “, a spus tehnicianul.
Jocul de pe „Municipal“ este considerat „cu grad ridicat de risc“, mai ales că Dinamo a anunţat că va fi susţinută de 250 de fani la Târgu Jiu. Accesul pe stadion al minorilor sub 14 ani va fi permis numai dacă aceştia sunt însoţiţi de adulţi, iar spectatorii nu au voie cu obiecte contondente sau cu muniţii de orice fel. Interesul în jurul acestei partide este ridicat, în prima zi, doar în câteva ore, fiind vândute circa 2.000 de bilete.
„Publicul la fiecare partidă are o importanţă specială. La Târgu Jiu, publicul este cald, pozitiv şi nu unul contra echipei. Mă aştept ca şi la acest meci să vină lumea la stadion. Avem nevoie de susţinerea lor“, a adăugat Badea.

Pintilii: Au forţă în atac

Căpitanul echipei Pandurii, Mihai Pintilii, nu consideră jocul cu Dinamo special. Pintilii crede că, dacă vor fi uniţi, vor reuşi să facă faţă forţei ofensive a „câinilor roşii“. „Nu este un meci special. Este o partidă în care sunt puse în joc tot trei puncte. Nu contează că avem meci cu Galaţiul, cu Dinamo sau cu Brăneştiul. Pentru noi este la fel. La fiecare meci dăm totul pe teren. Valoarea celor de la Dinamo ne pune în gardă pentru că e vorba de o echipă cu jucători cu nume şi trebuie să fim mult mai atenţi şi concentraţi. Putem spune şi că ne sperie atacul celor de la Dinamo. Au forţă în atac, dar, dacă suntem conectaţi la joc şi dăm dovadă de unitate de grup, vom avea şi noi forţă. Vom face un joc care să ne asigure cele trei puncte. Vrem să avem prima noastră victorie aici şi prima victorie pentru Pandurii în campionat“, a declarat Pintilii.

Viera, marele absent

Integralist în primele două etape, ivorianul Ousmane Viera va rata jocul cu Dinamo.
„Viera a fost convocat la naţionala Coastei de Fildeş pentru amicalul cu Italia de la Londra de săptămâna viitoare (10 august – n.r.). Rămâne de văzut ce decizie vom lua cu el. În plus, el trebuie să repete nişte analize medicale“, a declarat tehnicianul Ionuţ Badea. Locul lui Viera în centrul liniei defensive va fi luat de Chiricheş, ce va bifa a doua prezenţă în tricoul pandurilor în acest sezon.
Şi Adrian Iordache, ultima achiziţie a oltenilor, este apt de joc pentru Pandurii şi ar putea fi folosit în meciul cu Dinamo, fotbalistul, venit de la FC Argeş, semnând un contract pe doi ani cu gruparea din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII