16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNemâncaţi, „lupii“ au fost învinşi în Rusia

Nemâncaţi, „lupii“ au fost învinşi în Rusia

Chiar dacă sunt neplătiţi de câteva luni, jucătorii Unirii Urziceni au fost eliminaţi cu greu din Liga Campionilor de Zenit Sankt Petersburg, echipa care stă pe muntele de bani al colosului Gazprom.

Echipa Unirea Urziceni a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), de formaţia rusă Zenit Sankt Petersburg, în manşa secundă a turului trei preliminar al competiţiei. Singurul gol al partidei a fost marcat de Danny, în minutul 33. În tur, la Bucureşti, scorul a fost 0-0. Vicecampioana României va evolua în play-off-ul Ligii Europa şi îşi va afla adversara astăzi, când se va efectua, la Nyon, tragerea la sorţi a meciurilor din această fază a competiţiei.

Bucşaru, pus la zid

Eliminarea Unirii Urziceni din această fază a competiţiei se înscrie într-o logică a normalităţii, adversara sa, Zenit Sankt Petersburg, stând pe muntele de bani al colosului Gazprom, în timp ce „lupii din Bărăgan“ traversează o gravă criză financiară. Deşi a câştigat în sezonul trecut câteva milioane de euro din participarea Unirii în Liga Campionilor, patronul acestui club, Dumitru Bucşaru, a ajuns la fundul sacului şi nu i-a mai plătit pe jucători în ultimele luni.
După meciul de la Sankt Petersburg, fotbaliştii grupării ialomiţene au răbufnit, cel mai dur în declaraţii fiind argentinianul Brandan: „Deşi patronul s-a purtat cu noi ca nişte gunoaie, noi am dat totul pe teren. Sperăm ca situaţia să se rezolve“.
Şi antrenorul Roni Levi a evidenţiat faptul că elevii săi nu au mai fost plătiţi de câteva luni şi a ţinut să le mulţumească pentru modul cum au luptat, încercând să demonstreze că poate fi făcută performanţă şi fără bani.
„Vreau să le mulţumesc băieţilor mei pentru modul în care au luptat în aceste condiţii grele ale clubului. Au dat totul pentru a putea spune apoi «vedeţi, putem câştiga şi fără bani!». Suntem dezamăgiţi, dar Zenit e un club mai mare şi a meritat să se califice. Oricum, cred că vom rămâne respectaţi după acest joc“, a spus tehnicianul israelian.

Subestimat de ruşi

La conferinţa de presă, antrenorul italian al ruşilor, Luciano Spalletti, a recunoscut că elevii săi i-au subestimat pe ialomiţeni, acesta fiind motivul pentru care Zenit nu s-a impus mai clar.
„A fost un meci mai greu decât ne aşteptam. Urziceni a fost chiar o nucă tare. Am jucat mai slab ca altădată pentru că am întâlnit un adversar pe măsură după mult timp. Recunosc că Unirea ne-a surprins puţin. Psihologic nu a fost bine pentru noi, pentru că toată lumea a crezut că ne va fi mai uşor, deşi le-am spus jucătorilor că nimeni nu ajunge din întâmplare în Liga Campionilor. A fost alegerea mea să fim cumpătaţi şi să ne protejăm pe final avantajul, şi sunt fericit că totul a ieşit bine. Unirii i-a fost mai uşor în acest meci pentru că toată lumea i-a subestimat“, a spus Spalletti la conferinţa de presă.

Liga Campionilor, turul 3 preliminar
Rezultatele partidelor retur din manşa a doua a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor: Zilina – Litex Loveci 3-1 (în tur, 1-1), Basel – Debrecen 3-1 (2-0), Lech – Sparta Praga 0-1 (0-1), Fenerbahce – Young Boys 0-1 (2-2), Gent – Dinamo Kiev 1-3 (0-3), Salzburg – Omonia 4-1 (1-1), PAOK – Ajax 3-3 (1-1), Rosenburg – AIK 3-0 (1-0), Celtic – Braga 2-1 (0-3), HJK Helsinki – Partizan Belgrad 1-2 (în tur 0-3), Zenit – Unirea 1-0 (în tur 0-0), FC Copenhaga – Bate Borisov 3-2 (0-0), Dinamo Zagreb – Şerif Tiraspol 1-1 (5-6, după pen.; în tur 1-1). Tragerea la sorţi a play-off-ului Ligii Campionilor şi a celui al Ligii Europa are loc vineri, la Nyon, în Elveţia, de la ora 13, ora României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU