16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Buzărin: Craiova a avut mereu un loc în inima mea

Alin Buzărin: Craiova a avut mereu un loc în inima mea

Fostul editorialist, în prezent manager sportiv la Victoria Brăneşti, a prefaţat pentru GdS meciul de astă-seară de la Buzău.
 
„Din ‘73, când am mers pentru prima dată pe un stadion (şi acela a fost, fireşte, «Centralul»), până pe 8 ianuarie 2010, când am ales Victoria Brăneşti, mereu Craiova a avut locul ei în inima mea, de multe ori acoperit de învelişul obiectivităţii editorialistului. De-atunci încoace, astea sunt primele rânduri pe care le aştern, la îndemnul prietenului Ion Jianu, care a scormonit cu vătraiul în tăciunii mei interiori, intuindu-le flacăra.
Da, îmi e greu să stau peste pârleaz de Craiova. Şi da, îmi doresc ca Victoria Brăneşti să învingă. E echipa mea, mi-a oferit şansa de a pleca pe acest nou drum cu o mare performanţă, promovarea în prima Ligă cu trupa de şoc a unei comune de 8.000 de suflete, cam câte sunt pe Calea Bucureşti de la Rotonda până la Piaţa Mare. Victoria nu e doar un loc de muncă, e şi un loc în inima mea şi, indiferent unde voi ajunge peste ani, îl voi iubi mereu. Maestrul Ovidiu Ioaniţoaia spunea că un bărbat poate iubi în viaţă mai multe femei, însă o singură echipă de fotbal. Până m-am însurat, cu femeile l-am crezut. Acum nu-l mai cred nici cu fotbalul. Dacă te duci la muncă fără pic de dragoste, dacă nu-ţi trec prin stomac în fiecare dimineaţă fluturii unei noi zile istovitoare, degeaba mai munceşti!
Noi suntem mici şi vrem să creştem. Trebuie să luăm trei centimetri în înălţime şi trei puncte în clasament chiar vineri (astăzi – n.r.) seară.
Va fi foarte greu cu Craiova prietenilor mei de-o viaţă, Aurică Ţicleanu şi Ghiţă Geolgău (fost preşedinte al Universităţii – n.r.). Noua Craiova, cea redefinită în această vară, nu are doar talent şi promisiune ca până acum, ci are şi rigoare. Plus, ca şi noi, multă tinereţe, ceva ghinion şi totală lipsă de trecere la arbitri. Ea va creşte frumos şi va urca de sâmbătă încolo. Pentru că vineri (astăzi – n.r.) trebuie să învingem noi, Victoria Brăneşti!
O ultimă informaţie, o ultimă întrebare: după Craiova, jucăm cu Steaua. Oare lui Ilie Stan, care a jucat 11 ani în Ghencea, nu i-o fi greu?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII