24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostică Ştefănescu: E meritul lui Ţicleanu

Costică Ştefănescu: E meritul lui Ţicleanu

Fostul căpitan al Craiovei Maxima a spus că Ştiinţa a început bine acest campionat sub conducerea tehnică a lui „Chiose“, în ciuda unor clevetitori care l-au privit cu circumspecţie pe Aurică.

– Deşi Ştiinţa lui Ţicleanu a jucat fotbal de calitate, după primele două etape a contabilizat doar un punct, din cauza erorilor de arbitraj. Ar putea fi vorba de o comandă împotriva Craiovei?
– Nu cred în scenarii de genul ăsta. Zic că greşeli de arbitraj au fost nu numai împotriva Craiovei, ci şi împotriva altor echipe. Au fost greşeli mari şi la Campionatul Mondial. Adevărul este altul: România are totuşi un corp de arbitri destul de slab, ca să nu zic slab. Şi în campionatul trecut s-au întâmplat greşeli capitale de arbitraj, inclusiv împotriva Craiovei.
– În sezonul trecut, Universitatea a pierdut pe mâna arbitrilor aproximativ 11 puncte şi o calificare în semifinalele Cupei!
– N-am ţinut evidenţa, dar cred că aşa este, deoarece Universitatea a fost furată şi în trecut. Şi constat că s-a început tot cu erori în defavoarea alb-albaştrilor în meciuri cu echipe puternice, iar Craiova are doar un punct. Nu e bine!
– Vorba unui fost arbitru: de ce nu s-a greşit împotriva celor tari?
– Este, într-adevăr, un semn de întrebare. Totuşi, eu refuz să cred că ar fi o comandă dată arbitrilor ca să fure Universitatea. E grav că s-a ajuns aici, adică meci de meci! Astfel că, în partidele cu CFR Cluj şi Steaua, Craiova a pierdut patru-cinci puncte.

„Craiova arată bine. Important este să nu se debusoleze“

– Există la Universitatea şi un fapt pozitiv la acest început de campionat: evoluţiile bune sub comanda lui Ţicleanu.
– Este îmbucurător faptul că Ştiinţa, ca joc, a început bine campionatul. E meritul lui Ţicleanu. Şi asta în ciuda unor clevetitori care l-au privit cu circumspecţie pe Aurică! Pentru cine a urmărit primele două meciuri ale Craiovei împotriva celor două formaţii puternice este foarte clar că Universitatea arată bine. Important este să nu se debusoleze. Dacă va continua să evolueze în maniera în care au făcut-o până acum, vor veni şi rezultatele.
– Şi antrenorul Ţicleanu nici nu a apucat să facă o pregătire de vară completă.  
– Odată cu venirea lui Ţicleanu am redevenit fan Ştiinţa! De fapt, a revenit la club Craiova Maxima – Ţicleanu, Lung, era şi Geolgău, toţi prieteni de-ai mei.
– E liber postul de preşedinte executiv, nu vă tentează?
– În nici un caz! N-am veleităţi de preşedinte.
– Unde o vedeţi pe Craiova în acest campionat?
– Nu unde a fost în trecuta ediţie. Aş vrea s-o văd spre cupele europene. Sper ca domnul Mititelu să nu repete greşelile din sezonul trecut, atunci când a schimbat antrenorii prea des. A făcut o greşeală capitală când l-a schimbat pe Napoli şi alta când l-a îndepărtat pe Wotte. Apoi, surprinde neplăcut modul în care s-a despărţit de antrenorii pe care i-a demis. Napoli şi Wotte au venit în România, la Craiova, din două ţări cu altă civilizaţie şi au plecat cu un gust amar din Bănie, iar ei împărtăşesc aceste impresii şi altor oameni.

„Desele schimbări de antrenori nu pot duce la nimic bun“

– Ştiindu-l pe domnul Mititelu un om imprevizibil, coechipierul dumneavoastră Tilihoi a spus, mai în glumă, mai în serios, că pe Ţicleanu n-o să-l apuce paltonul la Craiova!
– Refuz să cred asta! Cred că totuşi patronul acestei echipe a înţeles şi el, într-un târziu – în ceasul al… 15-lea! – că desele schimbări de antrenori nu pot duce la nimic bun. A venit timpul ca şi patronul Craiovei să înţeleagă fenomenul fotbal şi să lase antrenorul să-şi facă treaba. Universităţii îi trebuie acum continuitate, stabilitate financiară – un buget corespunzător – şi revenirea la Craiova!
– Provincia, unde au ajuns ultimele trei titluri, pare a fi ameninţată în acest campionat de echipele din Capitală. Cum vedeţi această luptă?
– Vă amintiţi de perioadele când Universitatea Craiova domina fotbalul? Cluburilor din Capitală nu le-a convenit asta. Aşa este şi acum. A început să se trezească orgoliul Stelei, al celor de la Dinamo, chiar şi al Rapidului, echipe care s-au întărit în această vară. Sper ca şi acest campionat să fie la fel de disputat, dar cu un plus de corectitudine şi de valoare faţă de cel trecut. Au revenit în fotbalul intern antrenori precum Piţurcă, Andone, Ţicleanu, care au un cuvânt greu de spus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII