16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDispută în familia Piţurcă

Dispută în familia Piţurcă

Derbiul din Ghencea, de sâmbătă seară ar putea fi catalogat şi un duel între Piţurcă senior – antrenorul Stelei, şi Piţi junior, jucătorul Ştiinţei.

Partida Steaua – Craiova va consemna o premieră în familia Piţurcă: fiul îşi va înfrunta tatăl! Antrenorul Stelei îl va avea ca adversar pe Alex, atacantul alb-albaştrilor crescut la juniorii Stelei. Cel mai probabil, fotbalistul Ştiinţei va începe meciul ca rezervă, deşi Ţicleanu nu a definitivat formaţia titulară cu care va aborda disputa de sâmbătă, din Ghencea.
Luni după-amiază, lotul Ştiinţei a avut un joc-şcoală, în care Alex Piţurcă a resimţit încă uşoare dureri, deşi investigaţiile medicale făcute la Craiova şi Bucureşti au arătat că n-ar avea nimic. Totuşi, până la ora meciului, Alex ar putea fi apt de joc, motiv pentru care antrenorii Craiovei intenţionează să-l includă în lotul pentru acest derbi şi astfel n-ar fi exclus ca sâmbătă să asistăm în Ghencea la o dispută în familia Piţurcă.

„Nu este nici un război“

Cum în cele două tabere este instituit un fel de „silenzio stampa“, informaţii şi declaraţii despre acest eveniment se obţin cu mare greutate. „Nu este nici un fel de «război» în familia Piţurcă, aşa cum ar fi unii tentaţi să creadă şi alţii să scrie. Aşa pare din afară, dar acest meci dintre Steaua, echipă antrenată de fratele meu, şi Craiova, formaţie la care joacă nepotul Alex, este pur şi simplu o dispută sportivă pe un teren de fotbal, nimic mai mult. Cel mai bun să câştige! Eu sunt plecat din Craiova, la pescuit, şi n-am mai vorbit cu Alex de miercuri dimineaţă, nu ştiu dacă va juca sâmbătă“, a spus ieri Eugen („Gină“) Piţurcă, fratele lui Victor Piţurcă.
Derbiul de sâmbătă se anunţă unul la care vor veni, după multă vreme, foarte mulţi spectatori în Ghencea, inclusiv mulţi suporteri ai Ştiinţei. Conform unor informaţii publicate pe gsp.ro, Piţurcă – persoana care decide totul în Ghencea – a decis să mărească prima obişnuită pentru meciurile de pe teren propriu. Bonusul anunţat fotbaliştilor înainte de startul ediţiei actuale de campionat era de 2.000 de euro de jucător, dar „Piţi“ a solicitat finanţatorului Gigi Becali un bonus suplimentar, de 1.000 de euro pentru fiecare om, dacă sâmbătă seară steliştii vor învinge pe Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII