23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Badea promite spectacol pe „Municipal“

Ionuţ Badea promite spectacol pe „Municipal“

Conducerea echipei Pandurii Târgu Jiu a hotărât să nu mai tipărească abonamente pentru viitorul sezon, accesul pe „Municipal“ urmând să se facă doar pe baza biletelor. Nevoia de lichidităţi, posibila mutare la Motru din returul acestui sezon pentru refacerea suprafeţei de joc de pe „Municipal“, precum şi faptul că în sezonul trecut s-au vândut peste 6.000 de abonamente, dar stadionul a avut un grad de ocupare sub aşteptări, i-au determinat pe şefii grupării gorjene să ia această măsură. Pandurii s-a aflat în topul Ligii I sezonul trecut în ceea ce priveşte numărul spectatorilor de acasă şi Ionuţ Badea aşteaptă şi în campionatul ce stă să înceapă ca fanii să fie alături de echipă promiţându-le un spectacol de calitate. „Târgu Jiu a avut media cea mai bună de spectatori din Liga I pe teren propriu, ceea ce înseamnă că publicul de aici iubeşte foarte mult fotbalul şi o să-l iubească şi mai mult. Încercăm să jucăm un fotbal complet care să şi placă“, a spus Badea. Cu un fotbal de calitate încearcă Badea să-i convingă pe fani să-i accepte pe fotbaliştii transferaţi în bloc de la Internaţional şi să-i asimileze, mai ales că la meciul cu Unirea Urziceni tehnicianul va trimite în teren o formulă de echipă formată din ex-argeşeni. „Sunt jucători profesionişti, sunt dependenţi de fotbal. Când vor fi la stadion 7-8.000 de spectatori, problema identităţii va fi rezolvată. Există o diferenţă de pregătire dintre jucătorii de la Internaţional şi cei de la Pandurii. Cei de aici sunt undeva la 50 % din potenţialul lor. Toţi vor avea o şansă. Sper ca perioada de adaptare să treacă foarte repede. În fotbalul profesionist nu ar trebui să existe prea multe sentimente şi le cer jucătorilor maturitate şi raţiune în abordarea antrenamentelor şi jocurilor oficiale. Vreau aceste lucruri pentru a nu avea probleme în perioada imediat următoare din punct de vedere sportiv“, a spus Badea. Acesta este dispus şi la concesii pentru bunul mers al integrării: „Vreau să fiu mai deschis decât am fost până acum, pentru a preîntâmpina anumite probleme legate de lot“.

Vasilache şi Piţurcă, curtaţi de Pandurii

Ciprian Vasilache şi Alexandru Piţurcă se află aproape de o revenire la Târgu Jiu, cei doi aflându-se pe lista de achiziţii a lui Badea, însă clubul Pandurii trebuie să facă un efort financiar pentru a-i readuce pe „Municipal“. Vasilache şi Piţurcă au părăsit gruparea gorjeană ca jucători liberi de contract în urma unor conflicte cu antrenorul Sorin Cîrţu, dar nu se întorc în aceleaşi condiţii. Ceahlăul solicită 200.000 de euro în contul transferului lui Vasilache, iar Piţurcă se află sub contract cu Universitatea Craiova.
Dintre jucătorii care nu au intrat în vederile lui Badea, Adrian Nalaţi a fost împrumutat un an la Gloria Bistriţa, Adrian Rusu va juca un an la FC Braşov, iar Marko Basara şi-a reziliat contractul cu Pandurii. Şi Murgan se află în tratative cu Universitatea Craiova, iar Popete este aproape de Gloria Bistriţa. De asemenea, Alin Chibulcutean preferă să plece la FCM Târgu Mureş decât să stea în umbra tinerilor Viera, Chiricheş şi Pintilii. „Sunt convins că jucătorii care nu vor rămâne îşi vor găsi cu siguranţă angajamente. Sunt talentaţi şi au demonstrat acest lucru. Toţi jucătorii tineri vor face obiectul echipei a doua. Cei care au sub 22-23 de ani nu vor pleca. Aria de selecţie în această zonă este foarte mare. Energie pentru a lucra în acest sens este şi din partea mea, şi din partea staff-ului tehnic. Îmi voi canaliza foarte mult timp pentru a urmări tinerii şi pentru evaluarea evoluţiei acestora“, a declarat Ionuţ Badea.

Ghindeanu, rezervă de lux

Ionuţ Badea a ţinut să explice raţiunea disponibilizării singurului gorjean din lot – Florin Popete, fiind preferat pentru postul de fundaş dreapta Ghindeanu, un jucător care a evoluat foarte puţin sezonul trecut.  În opinia tehnicianului, Ghindeanu acceptă mai uşor postura de rezervă, preferatul lui Badea fiind tânărul Matei (19 ani), jucător de mare viitor. „Nu fac remarce asupra jucătorilor. Sunt o persoană deschisă care acceptă orice fel de dialog. În ceea ce priveşte postul de fundaş dreapta, îl avem pe Matei, un tânăr care a confirmat în Liga I şi care va ajunge la naţionala de tineret. Am dorit o completare, lucru care sper să se întâmple cu Ghindeanu“, a explicat Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII