16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScrimerii vor o medalie la Europene

Scrimerii vor o medalie la Europene

19 scrimeri vor reprezenta România la Campionatele Europene de la Leipzig (Germania), care vor debuta sâmbătă şi se vor încheia pe 22 iulie. Delegaţia tricoloră are ca obiectiv cucerirea unei medalii, potrivit spuselor lui Paul Novac, secretarul general al Federaţiei Române de Scrimă. Românii vor fi prezenţi în toate probele, cu excepţia floretei feminin, pe echipe şi individual. Speranţe mari în cucerirea unei medalii se leagă de echipa feminină de spadă, pregătită de tehnicianul craiovean Dan Podeanu, din care fac parte sportivele Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, alături de craiovencele Anca Măroiu şi Iuliana Măceşeanu.
Echipa de spadă, în aceeaşi formulă, a obţinut anul trecut, la Plovdiv, titlul european, după ce a învins în finală Polonia cu scorul de 36-34. România a mai obţinut o medalie de argint la Plovdiv, prin echipa masculină de sabie, care a pierdut finala în faţa Italiei cu scorul de 39-45.
Din delegaţia tricoloră, condusă de preşedintele Federaţiei Române de Scrimă (FRS), Ana Pascu, pe lângă spadasine şi antrenorul Dan Podeanu mai fac parte următorii sportivi: Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hâncianu şi Alexandru Sireteanu (sabie masculin), Virgil Sălişcan, Radu Daraban, Alexandru Diaconu (floretă masculin), Adrian Pop, Cosmin Kortyan, Adrian Szilagyi şi Bertalan Arkosi (spadă masculin), Andreea Pelei, Bianca Pascu, Elena Munteanu şi Mihaela Bulică (sabie feminin). Va lipsi cel mai valoros sabrer român al momentului, Rareş Dumitrescu, nerefăcut după o operaţie la genunchi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS