24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, înapoi în Liga I

Pandurii, înapoi în Liga I

Retrogradată sezonul trecut, Pandurii Târgu Jiu va evolua în Liga I şi în campionatul 2010-2011, luând locul formaţiei Internaţional Curtea de Argeş, care s-a retras.

Internaţional Curtea de Argeş s-a retras din Liga I, lăsând locul echipei Pandurii Târgu Jiu, prima retrogradată sezonul trecut. „Rocada“ a fost confirmată de preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. „Discuţiile s-au finalizat, Pandurii Târgu Jiu e oficial în Liga I. Conform regulamentului, Pandurii a luat locul echipei Internaţional Curtea de Argeş. Nu avem cunoştinţă dacă a fost vorba şi de o sumă de bani. Totul s-a desfăşurat conform regulamentului şi Pandurii va juca în Liga I. Toate actele au fost depuse la LPF, totul e în regulă“, a declarat Dragomir pentru Mediafax.
Şi preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu (foto), confirmă faptul că Pandurii a revenit în Liga I, gorjenii fiind interesaţi şi de transferul a 10-12 jucători de la Internaţional. „Pot confirma faptul că Internaţional Curtea de Argeş a depus documentele prin care certifică retragerea din Liga I, iar conform regulamentelor în vigoare, beneficiarii locului rămas vacant suntem noi, Pandurii Târgu Jiu. Acum aşteptăm hârtia oficială din partea LPF. Vom avea o şedinţă la club pentru a pune la punct toate detaliile legate de jucători şi de staff-ul tehnic. Ne interesează în primul rând jucătorii tineri de la Internaţional Curtea de Argeş şi, probabil, vom lua 10-12“, a declarat Pârvulescu pentru site-ul sportingorj.
Gorjenii au la dispoziţie doar şapte zile pentru a pregăti revenirea în Liga I, vinerea viitoare, la ora 18.30, fiind programat meciul primei etape, cu Unirea Urziceni, la Târgu Jiu. Se pare că este vorba şi de o sumă de bani în joc, gorjenii „convingându-l“ cu 1,5 milioane de euro pe Benone Lazăr să se retragă din Liga I.
Internaţional Curtea de Argeş şi Pandurii Târgu Jiu dispută astăzi, de la ora 11.00, la Târgu Jiu, un meci amical, prilej cu care va fi constituit şi lotul cu care oltenii vor aborda sezonul 2010-2011. Pentru Pandurii este a doua oară când revine în Liga I pe criteriul administrativ şi fără să fi făcut pregătirea de vară, echipa gorjeană retrogradând imediat după promovarea în Liga I, în 2006, şi revenind în Liga I cu o săptămână înainte de debutul următorului sezon, la fel ca şi acum, luând atunci locul echipei Sportul Studenţesc, retrogradată din cauza unor datorii.

Baciu nu vrea să fie „vioara“ a doua

Marius Baciu, tehnicianul care a fost instalat recent pe banca pandurilor, având ca obiectiv promovarea în Liga I, refuză să colaboreze cu Ionuţ Badea. „Nu ştiu dacă vine Ionuţ Badea, nu am fost anunţat. Dacă vine, e binevenit. Nu ştiu dacă voi rămâne. Dacă acceptă el secund… Am început o muncă şi dacă se va considera că o voi putea duce mai departe e OK. Trebuie să discutăm. Dacă rămân, vreau să conduc antrenamentele echipei Pandurii“, a spus Baciu. Tehnicianul crede că nu este nevoie de 12 jucători de la Internaţional pentru a face o echipă competitivă în Liga I la Târgu Jiu. „Se aude că vin 12 jucători. Dacă aduci un jucător, el trebuie să fie mai bun decât ce ai. Din punctul meu de vedere, nu este nici o diferenţă între Pandurii şi Internaţional în ceea ce priveşte calitatea jucătorilor“, a mai declarat Baciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII