24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Marea abureală

Discuţiile de ieri dintre conducerea clubului de fotbal Universitatea Craiova şi primărie, privind întoarcerea Ştiinţei pe stadionul „Ion Oblemenco“, nu au dus la nici un rezultat. Clubul a anunţat că echipa de fotbal rămâne la Severin după negocierile eşuate cu municipalitatea, iar Gheorghiţă Geolgău a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al clubului.

Intenţia lui Adrian Mititelu de a aduce Universitatea pe stadionul „Ion Oblemenco“ pare un teatru ieftin, regizat prost. Cu doar câteva zile înainte de termenul final până la care trebuia să comunice oficial locul unde se va juca meciul din prima etapă cu CFR Cluj, Mititelu a pus primăriei mai multe condiţii pentru revenirea la Craiova. 27.000 de scaune noi montate, chirie lunară de un euro, scutire de taxă şi impozit pe teren, utilităţi şi pază gratuite, schimbarea tabelei cu una performantă şi organizarea unui referendum pentru construirea unui nou stadion. O delegaţie formată din Corneliu Stroe, Lucian Mitu şi Ion Geolgău a discutat ieri cu reprezentanţii primăriei în frunte cu viceprimarul Mărinică Dincă, dar ce au aflat reprezentanţii clubului i-a dezumflat brusc. Primăria era dispusă să accepte mare parte din cereri, dar nu putea face investiţiile solicitate deoarece legea îi interzice acest lucru.
„Încă nu putem să spunem dacă Universitatea rămâne la Craiova. S-a manifestat bunăvoinţă de ambele părţi. Sunt unele probleme de ordin legislativ, sunt o mulţime de chichiţe legale. E adevărat, era de dorit ca acţiunea asta să fi fost declanşată cu cel puţin două săptămâni în urmă. Timpul este foarte scurt. Pe 17 iulie trebuie lămurite toate problemele“, a declarat Corneliu Stroe după întâlnire. Ion Geolgău a fost dezamăgit de rezultatul discuţiei.
„Nu cred că vom obţine un răspuns definitiv în această zi şi de asta plec puţin cu un gust amar. Dacă nu se realizează întoarcerea la Craiova, îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al clubului“, a spus şi Geolgău. Şi şi-a dat demisia, potrivit site-ului craiovamaxima.ro.

Ciri Maier: Nici nu ne aşteptam la altceva

Consilierul primarului, Ciri Maier, prezent la discuţii a spus, că primăria este dispusă să accepte toate cererile clubului, mai puţin partea cu referendumul care este imposibil de pus în practică, dar a precizat că municipalitatea nu mai poate face nici o investiţie până la sfârşitul anului deoarece o ordonanţă de guvern, apărută acum trei săptămâni, interzice acest lcuru.
„Există o ordonanţă care interzice investiţiile până la 1 ianuarie 2011, dar ele pot fi făcute pe parcursul anului viitor. Reprezentanţii clubului nu ştiau asta, au înţeles-o. Nici o solicitare nu a fost exagerată, numai că realizarea întâmpină dificultăţi, dacă nu chiar imposibilităţi. Disponibilitatea primăriei este totală“, a spus Ciri Maier, care a precizat că primăria era pregătită să convoace consiliul local pentru astăzi într-o şedinţă extraordinară, invocând o situaţie excepţională. Potrivit contractului de asociere pe care îl propunea primăria, Mititelu putea folosi stadionul timp de zece ani, nu pe viaţă, aşa cum ceruse el, contra unei chirii de 3.000 de euro anual şi nu un euro pe lună, aşa cum solicitase Mititelu.
După anunţul făcut de club că echipa rămâne la Severin şi că primăria doar a mimat bunele intenţii, Maier a declarat că se aştepta la aşa ceva.
„Este hotărârea lui. Ce să facem? Nici nu ne aşteptam la altceva. Refuz să dau o interpretare. Un mare semn de întrebare este că a făcut această solicitare târziu. În afară de solicitarea cu scaunele şi tabela, care şi ele au fost acceptate sub rezerva timpului, toate celelalte au fost acceptate. Se întocmise şi un contract de asociere pe baza celui de la Severin ce urma să fie discutat în şedinţa de consiliu de mâine (azi – n.r.). Prin acest contract asiguram şi transportul, şi paza arbitrilor“, a spus Ciri Maier. Corneliu Stroe, preşedintele de onoare al Universităţii, a contrazis comunicatul clubului.„Reprezentanţii primăriei au demonstrat o totală deschidere faţă de solicitările Universităţii, dar legislaţia actuală nu le permite să le rezolve în totalitate. Nu am sesizat vreo rea-credinţă din partea primăriei“, a spus el. Viceprimarul Mărinică Dincă, liderul delegaţiei primăriei la negocieri, a refuzat să facă declaraţii pe marginea acestui subiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

63 COMENTARII