20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu ar vrea din nou pe „Ion Oblemenco“

Mititelu ar vrea din nou pe „Ion Oblemenco“

Patronul Ştiinţei a anunţat oficial Primăriei Craiova condiţiile în care s-ar întoarce în Bănie, printre acestea aflându-se chiar şi construirea unui nou stadion.

În miez de noapte (marţi spre miercuri), finanţatorul Universităţii a anunţat pe blogul personal că miercuri (ieri – n.r.) o delegaţie a grupării alb-albastre va contacta Consiliul Local Craiova pentru discuţii privind o posibilă reîntoarcere a echipei pe „Ion Oblemenco“. Cităm din textul semnat de Mititelu pe blog: „Sunt un om orgolios. Greu mă întorc din drumul meu şi mândria şi dreptatea pentru mine au fost mai presus decât orice altceva. Însă din respect pentru aceşti suporteri ai celei mai frumoase echipe, care au suferit şi suferă în continuare frustrări enorme, dar, mai ales, din dorinţa de revanşă, fac un pas înapoi şi întind o mână de pace celor care conduc vremelnic oraşul Craiova.
O delegaţie a clubului FC Universitatea Craiova, formată din domnul profesor Corneliu Andrei Stroe, preşedinte de onoare, Ion Geolgău, preşedinte executiv, şi Aurel Ţicleanu, antrenor principal, va contacta azi (ieri – n.r.) oficial Primăria Municipiului Craiova, în dorinţa de a purta discuţii atât cu reprezentanţii primăriei, cât şi cu cei ai consiliului local, pentru a afla şi punctul dumnealor de vedere cu privire la dorinţa mare exprimată frenetic de suporterii Universităţii Craiova ca echipa să joace meciurile de acasă pe stadionul «Ion Oblemenco»“.

Pavel Badea: Revenirea, în condiţii legale

Despre acest subiect, disputarea jocurilor de acasă ale Universităţii pe „Ion Oblemenco“, consilierul local Pavel Badea a declarat ieri pentru GdS: „Am primit un telefon marţi seară din partea domnului Adrian Mititelu, prin care acesta m-a rugat să facilitez pentru astăzi (ieri – n.r.) o întâlnire între o delegaţie a clubului şi cei doi viceprimari ai primăriei, subiectul fiind revenirea Universităţii acasă, respectiv disputarea meciurilor pe «Ion Oblemenco». Oficialii Consiliului Local Craiova aveau deja program stabilit pentru miercuri (ieri – n.r.) în afara Craiovei, motiv pentru care întâlnirea s-a amânat pentru joi (astăzi – n.r.). Nu cunosc alte detalii, adică nu cunosc de când şi în ce condiţii doreşte finanţatorul Ştiinţei să revină, aşa că nu pot face alte comentarii. De fapt, punctul meu de vedere este cunoscut: Universitatea, echipa mea de suflet, ar trebui să joace pe legendarul stadion «Ion Oblemenco» şi exilarea la Turnu Severin este un subiect delicat, iar revenirea la Craiova trebuie rezolvată în condiţii legale.
Primăria reprezintă comunitatea şi trebuie să se respecte legile. Dacă domnul Mititelu doreşte să revină cu Universitatea la Craiova, sunt sigur că aceia care sunt în prezent în consiliul local, inclusiv eu, şi cel care ţine loc de primar, domnul Marinică Dincă, ar putea fi de acord. Însă, FC Universitatea trebuie să-şi plătească redevenţa pe care o are către Primăria din Craiova. Aşa spune legea“.

„Doleanţele“ Ştiinţei

Într-o adresă trimisă ieri Primăriei Craiova, oficialii Universităţii au anunţat „doleanţele“ ce ar putea sta la baza revenirii echipei pe „Ion Oblemenco“. Astfel, clubul patronat de Adrian Mititelu cere încheierea unui contract de închiriere care să fie valabil începând cu 1 octombrie 2010, pentru folosirea în exclusivitate de către Fotbal Club Universitatea Craiova, în următoarele condiţii: contract pe termen nelimitat, chiria lunară de un euro, garantarea prin contract că chiriaşul nu mai plăteşte altă taxă sau impozit, suportarea de către consiliul local a utilităţilor (apă, canal, curent), precum şi paza de noapte. În plus, Consiliul Local Craiova trebuie să-şi ia angajamentul că va aduce următoarele îmbunătăţiri sumare stadionului: 27.000 de scaune noi, schimbate până cel mai târziu la 30 octombrie 2010, repararea şi salubrizarea toaletelor publice de la stadion până la 30 septembrie 2010, repararea gradenelor de acces până cel mai târziu la 30 noiembrie 2010, schimbarea tabelei de marcaj cu una de înaltă performanţă până cel mai târziu la 15 martie 2011, schimbarea gardului exterior de la stadion până cel mai târziu la 15 martie 2011. De asemenea, oficialii Universităţii vor ca „primăria să asigure o zi pe săptămână personal din cadrul regiilor pe care le administrează pentru întreţinerea şi curăţenia stadionului“.
Copiind modelul oraşului Cluj-Napoca, mai marii Ştiinţei doresc „organizarea unui referendum până cel mai târziu la 31 decembrie 2010 în care cetăţenii municipiului Craiova să fie consultaţi dacă este necesar sau nu ca pe actualul stadion «Ion Oblemenco» să se construiască unul nou, pe termen mediu de maximum trei ani de la data organizării referendumului“. „În situaţia în care reprezentanţii oraşului Craiova sunt de acord cu aceste solicitări de bun-simţ, clubul FC Universitatea Craiova renunţă la solicitarea de restituire a sumelor investite în stadionul «Ion Oblemenco» în valoare de 2,5 milioane de euro“, se mai arată în comunicatul clubului. Totodată, Adrian Mititelu a anunţat că în situaţia în care se votează şi se acceptă solicitările înaintate se obligă să achite imediat restanţele cu privire la contractul de concesiune. Pentru ca Universitatea să poată juca meciul cu CFR Cluj pe „Ion Oblemenco“, oficialii alb-albaştri susţin că au nevoie de o dispensă de la primărie până la 16 iulie 2010.

Mititelu vrea stadion de 10 milioane de euro

„Nu e vorba că m-am răzgândit şi vreau să mă întorc la Craiova, dar solicitările suporterilor au fost foarte mari. Am fost invadat de suporteri la sediu şi prin scrisori, presiunea a fost uriaşă. Au fost momente melodramatice. Mâine (azi – n.r.) Stroe şi Geolgău se vor întâlni cu cei din primărie. Nu le mai cer celor de la primărie cele 2,5 milioane de euro pe care
le-am investit în stadion pentru că e criză. Dar, dacă în urma referendumului, craiovenii vor un nou stadion, atunci primăria trebuie să construiască unul nou. O poate face prin proiecte sau să ia un credit. Cu zece milioane de euro îl poate construi. Cei din Cluj sau Severin cum au putut?“, a declarat Adrian Mititelu pentru GdS. Întrebat cum rămâne cu stadionul din Severin şi dacă l-a informat pe primarul de acolo despre intenţia lui, Mititelu a spus că probabil acesta a aflat deja: „Nu s-a pus problema să-mi dea bani. Eu vreau să jucăm de la început la Craiova, nu să mergem la Severin o etapă şi apoi să plecăm“.
Primarul din Severin, Constantin Gherghe, a fost surprins să audă de intenţiile lui Mititelu: „Nu cred în zvonul că Universitatea va pleca de la Severin. Am discutat acum câteva zile cu Adrian Mititelu şi mi-a spus că Universitatea va juca la Severin şi în sezonul următor. Nu am să dau clubului Universitatea sau lui Adrian Mititelu nici un ban. Alte date ale problemei nu pot să le comentez“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII