13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Chiose“, revendicat de o echipă arabă de liga a treia

„Chiose“, revendicat de o echipă arabă de liga a treia

Saudiţii de la Ohod Madinah l-au reclamat pe „principalul“ Ştiinţei la FIFA, după ce Ţicleanu i-a lăsat descoperiţi deşi semnase un contract de antrenor.

Universitatea Craiova s-a trezit în aceste zile cu altă problemă pe cap. Antrenorul Aurel Ţicleanu este acuzat de o echipă din Arabia Saudită că nu a respectat contractul pe care îl semnase în această vară. „Aurică vrea să intre din nou în circuitul primei ligi din România. A renunţat la un contract bun care i s-a oferit în Arabia Saudită, de la 1 iulie. Vine la Universitatea cu plăcere, cu emoţii, şi îşi asumă riscul care există nu doar la Universitatea, ci în tot fotbalul românesc. Speră să iasă bine, să aibă noroc de data aceasta", a anunţat un apropiat al lui Ţicleanu în momentul în care acesta, deşi era în Kuweit, şi-a dat acordul să antreneze Ştiinţa.

În aceste zile s-a descoperit că, de fapt, înainte să bată palma cu Universitatea, fostul internaţional îşi dăduse acordul să preia pe Ohod Madinah, din liga a treia a Arabiei Saudite, care acum cere suspendarea tehnicianului. Iniţial, „Chiose" a refuzat să comenteze subiectul. Ulterior, el a făcut lumină în acest caz, declarând pentru Sport.ro: „Este adevărat că există o plângere la FIFA depusă de arabi, deoarece înainte să vin la Craiova am semnat cu o echipă din Arabia Saudită. Sper să se rezolve lucrurile pe cale amiabilă. În momentul în care a venit oferta de la Craiova, eu am încercat să rezolv pe cale amiabilă. Nu ştiu ce se va întâmpla. Nu ştiu cum se va termina problema asta, trebuie să vorbesc cu managerii mei".

Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a comentat pe blogul său situaţia lui Ţicleanu şi a lăsat impresia că nu-şi face griji din cauza problemelor pe care le întâmpină antrenorul principal al Ştiinţei. „Un proces ca ăsta durează cel puţin şase luni numai în prima instanţă la FIFA! Plus recursul la TAS încă patru-şase luni! Aşa că până atunci se poate stinge litigiul pe cale amiabilă!", a fost poziţia lui Mititelu.

Prepeliţă: Locul Universităţii este la Craiova

Căpitanul Universităţii, Andrei Prepeliţă, a dat vina pe campionatul 2008-2009, atunci când a fost pus să explice sezonul mai puţin fast care tocmai s-a încheiat. Acesta susţine, conform GSP TV, că oltenii au fost dezamăgiţi după ratarea prezenţei în Europa League. „La finalul sezonului 2008/2009 am pierdut în ultima etapă calificarea în Cupa UEFA, care ar fi venit după mult timp. Ne-am gândit la ceea ce am pierdut şi nu ne-am mai putut concentra. Anul acesta, cred eu, vom juca altfel", a spus Prepeliţă.

Mijlocaşul oltean a recunoscut că locul Ştiinţei este la Craiova, dar a evitat să se se bage în treaba patronului Adrian Mititelu, care a decis să exileze echipa la Severin din motive financiare. „Locul Universităţii este la Craiova, şi numele spune asta, dar nu e treaba noastră, a jucătorilor", a mai spus „Prepe".

Amical anulat 

Ştiinţa trebuia să susţină aseară în Austria ultimul amical al turneului, contra echipei Neftchi Baku, dar azerii au anunţat că nu pot juca acest meci din cauza problemelor de lot. Alb-albaştrii revin astăzi în Bănie şi îşi vor relua pregătirile pe plan local, echipei urmând să i se alăture şi leonezul Julius Wobay, care a ajuns în cele din urmă la Craiova. Acesta va urma un program de antrenamente separat până va ajunge la nivelul de pregătire al colegilor săi. Leonezul vine după un împrumut la Aris Limassol, unde nu i-a mers însă foarte bine, evoluând în cinci meciuri, în care a dat şi un gol. Ulterior s-a accidentat la genunchi şi se spune că a mai avut probleme şi din cauza faptului că tatăl său a decedat. Wobay va trebui să explice în aceste zile întârzierea la echipă. Apoi va fi testat din punct de vedere medical pentru a se vedea dacă se poate conta pe el în turul campionatului care va urma.

Liga I – programul primei etape

LPF a anunţat programul complet al primei etape din sezonul 2010-2011, cu orele şi televizările celor nouă meciuri, care vor avea loc astfel: vineri, 23 iulie: Sportul Studenţesc – Oţelul Galaţi (ora 16.30 – GSP TV), Internaţional Curtea de Argeş – Unirea Urziceni (ora 18.00 – GSP TV), Rapid – Vaslui (ora 20.30 – Antena 1); sâmbătă, 24 iulie: „U“ Craiova – CFR Cluj (ora 17.00 – Digi Sport), Poli Timişoara – Gloria Bistriţa (ora 20.30 – GSP TV); duminică, 25 iulie: Universitatea Cluj – Steaua (ora 17.00 – Digi Sport), Astra Ploieşti – Dinamo (ora 20.00 – Digi Sport); luni, 26 iulie: FCM Târgu Mureş – FC Braşov (ora 18.00 – Digi Sport), Victoria Brăneşti – Gaz Metan (ora 20.30 – GSP TV).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII