16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Gaz Metan CFR poate deveni prima echipă a Craiovei“

„Gaz Metan CFR poate deveni prima echipă a Craiovei“

Costel Curcă este de părere că formaţia de la „Depou“ ar putea „fura“ suporterii Universităţii în viitor, pentru că Prepeliţă şi compania n-au realizat nimic până acum. În plus, joacă la Severin.

 

Preşedintele de onoare al formaţiei de la „Depou", Costel Curcă, s-a declarat extrem de optimist în privinţa viitorului, considerând că „Jerry" Gane şi
staff-ul său vor reuşi să facă o echipă foarte competitivă în cel mai scurt timp. Oficialul divizionarei secunde este convins că Ionuţ Pătrană şi compania vor reuşi să-şi atingă obiectivul, adică promovarea în sezonul 2011-2012.

„Bine ne-am regăsit într-un nou sezon în eşalonul secund, în care Gaz Metan CFR Craiova va începe ascensiunea. Echipa are un proiect pe doi ani, iar dacă totul va decurge conform previziunilor noastre, în anul acesta competiţional o să terminăm în primele cinci echipe din serie, iar în ediţia 2011-2012 vom forţa promovarea în Liga I", a spus preşedintele de onoare al Gaz Metanului CFR Craiova, explicând că în prezent este imposibil ca „găzarii" să-şi dispute jocurile de pe teren propriu pe stadionul „Ion Oblemenco": „Pentru turul campionatului nici nu se pune problema, jocurile se vor desfăşura aici, la «Depou». Deocamdată, nu am purtat discuţii cu primăria şi consiliul local, pentru că acolo este multă incertitudine. Nu putem să deschidem o astfel de discuţie ţinând cont că avem un primar interimar. Practic nu avem cu cine să vorbim".

 

„Nu ştiu dacă mai e cazul să trăim din amintiri“

 

Costel Curcă a făcut un nou apel la oamenii de afaceri din Craiova, considerând că în cazul în care bugetul echipei va creşte treptat, în câţiva ani se va putea vorbi de performanţă, iar Gaz Metan CFR i-ar putea lua „faţa" Ştiinţei. „Sperăm din tot sufletul să vină oameni cu bani alături de noi, pentru că un proiect de performanţă, pe termen mediu sau lung, nu se poate face decât într-o bună colaborare şi cu un buget adecvat. Orice ajutor contează. Cei care vor dori să sprijine această a doua echipă a Craiovei, care poate deveni chiar prima, trebuie să înţeleagă faptul că nu va ajuta o anumită persoană, ci fotbalul din acest oraş. Când spun că Gaz Metan CFR poate deveni prima echipă a Craiovei, nu o fac din răutate. Oraşul are o echipă de tradiţie, Universitatea, dar care joacă la Severin… Ne gândim că nu neapărat istoria unei echipe rezolvă problema, ci rezultatele. Nu ştiu dacă mai e cazul să trăim din amintiri. De exemplu, CFR Cluj care a făcut performanţe spre deosebire de Universitatea. Important este ca iubitorii de sport din acest oraş să vină şi să vadă spectacole de calitate, cum au mai fost de altfel cu mulţi ani în urmă. Noi le spunem suporterilor că pot să vină liniştiţi la «Depou», pentru că vor vedea fotbal de calitate", a încheiat Curcă.

La rândul său, Gheorghe Frăţică, preşedintele clubului, consideră că Universitatea nu poate fi înlocuită, însă crede că şi formaţia pe care o conduce poate fi susţinută de suporterii craioveni, fiind tot o echipă a oraşului. „Eu sunt suporter declarat al Universităţii Craiova. E normal să ţin şi să lupt cu Gaz Metan CFR pentru este tot o echipă craioveană, dar Universitatea rămâne numărul unu pentru mine. Cred că majoritatea suporterilor gândesc la fel, dar asta nu înseamnă că Gaz Metan CFR nu va avea suporterii de partea sa în confruntările cu echipele din ţară".

 

Pătrană şi compania au scăpat de medici

 

„Găzarii" au efectuat vineri dimineaţă vizita medicală, verdictul doctorilor de la Policlinica Sportivă fiind pozitiv. Delegaţia a numărat 22 de jucători, singurul absent fiind Alex Neacşa, mijlocaşul de bandă fiind învoit de antrenorul „Jerry" Gane. Optimismul a primat în rândul jucătorilor, noutăţile Silvian Ciucă şi Eduard Stoica mizând pe un sezon reuşit. „Sper să pot ajuta Gazul să promoveze în prima ligă, cum a făcut-o şi fratele meu cu Universitatea, deoarece Craiova este un oraş foarte mare şi merită să aibă două echipe pe prima scenă. Mi-am dorit foarte mult să vin aici, chiar dacă am avut oferte mult mai avantajoase din Liga I. Visul meu, şi cred că al oricărui copil oltean de altfel, este să joace la Universitatea Craiova alături de fratele său", a spus Ciucă. „Obiectivul este realist, pentru că eu cunosc toate echipele din serie şi nu au condiţiile de aici şi un lot atât de echilibrat valoric. Am venit la Craiova pentru că am crezut şi cred în acest proiect", a completat Eduard Stoica.

Fundaşul Cosmin Cruşovea-nu, care s-a aflat şi el pe lista de cumpărături a Ştiinţei la un moment dat, a spus că echipa sa va fi revelaţia seriei: „Cred că o să avem un an bun şi o să ne clasăm foarte bine, pentru că asta este şi ambiţia noastră, să câştigăm cât mai multe meciuri. Nu ştiu nimic de oferte, dacă au fost cei din conducere şi antrenorii ştiu cel mai bine. Personal, nu mă interesează să plec, mă simt foarte bine aici, am întâlnit nişte oameni care ştiu ce-şi doresc şi au mare încredere în mine, iar eu nu vreau să-i dezamăgesc".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII