10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBute s-a resemnat, Obreja nu

Bute s-a resemnat, Obreja nu

Visul lui Lucian Bute, campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, de a-şi apăra centura în România, s-a spulberat, guvernanţii români neputând aloca bugetul necesar organizării unui asemenea eveniment din pricina crizei financiare. Pugilistul gălăţean a anunţat, prin intermediul unui comunicat al Interbox, club la care este legitimat, că meciul său cu Jesse Brinkley, contând pentru titlul mondial, versiunea IBF, va avea loc tot în Canada, la „Centre Bell" din Montreal, pe 15 octombrie. „Evident, mi-ar fi plăcut ca meciul să se desfăşoare în România, însă a fost pur şi simplu imposibil. Împreună cu oficialii de la Interbox am depus eforturi mari în ultimele săptămâni pentru a reuşi asta, însă fără succes", a precizat Lucian Bute, citat de site-ul rds.ca şi Mediafax.

Preşedintele clubului Interbox, Jean Bedard, a „întărit" cuvintele lui „Mister KO": „Pentru Lucian, acest meci cu Jesse Brinkley este un prag obligatoriu. Un campion are anumite obligaţii şi trebuie să le respecte. Planul iniţial era ca lupta cu Brinkley să aibă loc în România, în această vară. Împreună cu Lucian am acordat timpul necesar pentru a avea succes un astfel de proiect, însă, din nefericire, din cauza contextului economic dificil din această ţară, evenimentul nu s-a putut concretiza".

 

Doar Obreja a rămas optimist

 

În ciuda tuturor declaraţiilor venite din Canada, preşedintele FR Box, Rudel Obreja, este de părere că există încă şanse ca meciul să aibă loc la Bucureşti, deşi un răspuns concret trebuia dat încă de la sfârşitul lunii trecute. „Înţelegerea rămâne aceeaşi şi, în continuare, aşteptăm o garanţie că vom avea banii pentru organizarea acestui meci. Ei nu pot să aştepte după noi, pentru că acest meci trebuie să se dispute obligatoriu. Din păcate, din cauza inundaţiilor şi a ceea ce se întâmplă în Moldova, nu putem sta liniştiţi la masă şi să discutăm aşa cum trebuie, pentru a şti pe ce finanţare ne bazăm. Sperăm ca situaţia să se îmbunătăţească în curând", a spus Rudel Obreja pentru Mediafax.

„Brinkley i-a surprins pe mulţi“

 

Revenind la partea sportivă, Lucian Bute este convins că îşi va apăra cu succes centura pentru a şasea oară, dar este conştient că nu trebuie să-şi subestimeze adversarul. „L-am văzut deja la lucru pe Jesse Brinkley şi nu trebuie să tratez meciul cu lejeritate. La acest nivel, este foarte riscant să fii prost pregătit. Cu ultima victorie obţinută în faţa lui Curtis Stevens, Brinkley i-a surprins pe mulţi. El este un luptător, care va da totul în acest meci", a precizat Bute (26 de victorii şi nici o înfrângere).

La rândul său, americanul Jesse Brinkley (35 de victorii, dintre care 22 prin KO, şi cinci înfrângeri, două prin KO) a declarat că a visat toată viaţa la un astfel de meci. „Sunt pregătit pentru o astfel de provocare. Ştiu că nu sunt favorit, însă ştiu şi că mă voi întoarce cu centura în Statele Unite", a spus Brinkley, care a fost desemnat de IBF drept challenger obligatoriu al lui Bute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS