14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpania poate intra în istorie

Spania poate intra în istorie

Selecţionata pregătită de Vicente del Bosque s-a calificat în finala CM după ce a învins Germania şi are şansa să se alăture celor şapte reprezentative care au câştigat până acum trofeul.

 

Spania a învins Germania în semifinale (1-0), s-a calificat în finala Mondialului din Africa de Sud şi poate realiza dubla Campionat European/Cupa Mondială, dacă va câştiga finala competiţiei, programată duminică la Johannesburg.

Echipa antrenată de Vicente Del Bosque a câştigat titlul european în 2008 şi dacă îşi adjudecă şi titlul mondial poate intra într-un club select, din care mai fac parte doar două selecţionate, Germania (Euro-1972, CM-1974) şi Franţa (CM-1998, Euro-2000), singurele echipe naţionale care au realizat o astfel de performanţă.

Finala dintre Olanda şi Spania va fi a opta care se va disputa la Cupa Mondială între naţiuni europene, iar câştigătoarea se va alătura celorlalte şapte reprezentative care au triumfat până acum: Brazilia (5 trofee), Italia (4), Germania (3), Uruguay (2), Argentina (2), Anglia (1) şi Franţa (1).

Xavi a dedicat victoria poporului

 

Mijlocaşul Xavi Hernandez a declarat că dedică poporului spaniol victoria din meciul cu Germania. „Sunt foarte fericit. Am meritat să ajungem în finală. Am dominat meciul, am reuşit să ne impunem jocul, mai ales în repriza secundă. Adversara din finală, Olanda, are jucători foarte buni, dar dacă vom evolua la fel ca în meciul cu Germania, avem şanse. Dedic această victorie poporului spaniol", a declarat Xavi.

Selecţionerul Vicente Del Bosque, foarte entuziasmat la sfârşitul meciului cu Germania, şi-a lăudat jucătorii pentru
prestaţia lor: „Jucătorii mei au fost cu adevărat incredibili. Au fost pur şi simplu extraordinari. Au făcut un meci mare. Orice s-ar întâmpla în finală, noi am scris istorie", a spus Del Bosque.

În ceea ce priveşte adversara din finală, Del Bosque a spus: „Adversara noastră este o echipă care reprezintă crema fotbalului olandez de astăzi. Este o selecţionată dificil de învins. Dacă ne vom face jocul nostru, adică vom avea personalitate şi o bună pregătire psihică, vom câştiga".

 

Ibericii, lăudaţi de nemţi

 

Presa germană de ieri a lăudat naţionala Spaniei, pentru modul în care a jucat în partida cu selecţionata pregătită de Joachim Low. „Spaniolii au meritat să câştige. Au manevrat balonul în mod impresionant, iar nouă ne-au lipsit curajul şi inteligenţa", a scris Bild.

„Spania nu este Anglia, nici Argentina, şi cei care, naivi, credeau într-o nouă victorie la patru goluri pentru germani au primit un duş rece", a notat Berliner Zeitung.

Înfrângerea naţionalei Germaniei în meciul cu Spania a fost întâmpinată cu tristeţe, lacrimi, dar şi cu furie de suporterii germani, care au urmărit partida pe ecrane uriaşe în Berlin.

Cei peste 300.000 de fani care s-au adunat în apropierea Porţii Brandenburg au fost reduşi la tăcere de golul marcat de Carlos Puyol, în minutul 73, iar unii dintre ei au început să plece, fără să aştepte fluierul final. „Înfrângerea nu este meritată. Trebuia cel puţin să ajungem până în prelungiri", a spus cu lacrimi în ochi Iuri Metitsin, un vânzător de obiecte de birotică, de 24 de ani. Alţii au catalogat drept „ruşinoasă" prestaţia naţionalei Germaniei, departe de evoluţiile reuşite până în semifinale.

Germania va juca finala mică a competiţiei, sâmbătă, la Port Elizabeth, împotriva selecţionatei Uruguayului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII