21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŢicleanu şi Mititelu

Ţicleanu şi Mititelu

Am citit în ultimele zile diverse opinii despre numirea lui Aurel Ţicleanu ca antrenor principal la Universitatea – că nu o să-l prindă paltonul, despre amicalele din Austria – numai cu echipe slabe, cât şi despre suspiciunea unora că Adrian Mititelu va continua să se implice în alcătuirea echipei.

Începutul de campionat este unul de-a dreptul nebunesc pentru Universitatea şi, la prima vedere, Ştiinţa pare un fel de victimă în faţa granzilor CFR Cluj, Steaua, FC Timişoara. În această variantă negativă, imprevizibilul patron de tocat antrenorii, Adrian Mititelu, ar putea să-l demită pe antrenor şi astfel Ţicleanu să nu mai apuce să îmbrace paltonul la Craiova. Chiar dacă, Doamne fereşte, s-ar întâmpla aşa, ar fi o mare greşeală să fie demis „Chiose“. Omul a venit să facă treabă, se pricepe la fotbal din toate punctele de vedere şi are un tact cum puţini oameni care au trecut pe la Craiova au avut! Ştiinţa va arăta altfel în acest campionat, iar meciurile, mai ales cu granzii, vor fi tratate de oltenii lui Ţicleanu şi Lung cu acea mentalitate de învingători a celor din Craiova Maxima. Alte argumente? Tot… Ţicleanu! Lăsat în pace şi cu jucătorii plătiţi la zi, el ar putea face să uităm trecutul sezon. Întotdeauna contează prezentul, iar derbiul cu CFR Cluj va fi tratat de toată echipa alb-albastră ca o adevărată revanşă faţă de ultima întâlnire dintre cele două campioane ale provinciei, un fel de reabilitare a Ştiinţei. Emil Săndoi a văzut în Austria o altă Universitate, o altă determinare a jucătorilor olteni. „Nu-mi venea să cred cât erau de montaţi, de capacitaţi!“, a declarat, pentru ziarul fondat de finanţatorul Universităţii, selecţionerul naţionalei de tineret, după un amical al oltenilor la Kaprun.

Cam aşa ar suna varianta optimistă a lucrurilor, pozitivă – în care personal cred, adică Ştiinţa va avea altă determinare în acest sezon.

Există însă pe „piaţă“ şi varianta negativă. Cum criza a lovit şi fotbalul românesc şi nu l-a ocolit nici pe domnul Mititelu, lotul Craiovei nu s-a întărit, iar unele voci susţin că finanţatorul încă are restanţe faţă de jucători, ceea ce nu pică bine pentru cei care ar trebui să intre supermotivaţi pe terenul de joc. Apoi, finanţatorul ar putea să vină cu sugestii în privinţa alcătuirii echipei? Foştii antrenori ai Craiovei, Florin Cioroianu şi Eugen Neagoe, mi-au spus că Adrian Mititelu nu le-a impus primul „11“. A, că şi-a dat omul cu părerea, cum şi Wotte a afirmat, asta-i altă discuţie şi nu mai stăruim asupra ei.

De ce Dorel Stoica nu este la Craiova, de ce Wobay nu este în pregătiri cu Universitatea, ce este cu decizia vânzării lui Gângioveanu, de ce nu jucăm pe „Ion Oblemenco“? Sunt întrebări ale suporterilor, care însă nu au primit un răspuns.

Una peste alta, Ştiinţa lui Ţicleanu depinde încă de mulţi alţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII