25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii de la LPS, medaliaţi la Constanţa

Spadasinii de la LPS, medaliaţi la Constanţa

Timp de mai bine de o săptămână, cei mai mici scrimeri din ţară s-au duelat în Sala „Tomis" din Constanţa, în cadrul Campionatului Naţional rezervat categoriilor muşchetari (10-11 ani) şi copii (12-13 ani), la toate cele trei arme: sabie, spadă şi floretă. Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu" din Craiova a fost reprezentat doar la spadă, sportivii din Bănie revenind acasă cu şapte medalii, dintre care una de aur, două de argint şi patru de bronz.

Singura care a obţinut titlul naţional a fost echipa masculină de copii, formată din Cornel Ricuţă, Mihai Dumitru, Mihai Oprea, Marius Ceangă, care a învins în finală formaţia CS Satu Mare cu scorul de 45-32. Medaliaţii cu aur sunt pregătiţi de antrenorii Claudiu Ştefan, Oana Puiu şi Ştefan Puiu. În posesia medaliilor de argint au intrat echipa feminină de la categoria copii (Alexandra Ţacu, Andreea Vârban, Sabina Ecobici, Roxana Cojocaru) – antrenor Mădălina Mincu, dar şi Diana Vasile (antrenor Gabriela Raicovescu) la individual, muşchetari. Pe a treia treaptă a podiumului au urcat: echipa feminină de muşchetari (Diana Vasile, Alina Dumitraşcu, Alexandra Pătru, Carla Tudor) – antrenori Gabriela Raicovescu şi Oana Puiu, echipa masculină de muşchetari (Mihai Ciovică, Ştefan Bivolaru, Andrei Dogaru) – antrenor Bogdan Rusu, dar şi

Cornel Ricuţă (antrenor Ştefan Puiu) şi Mihai Oprea (antrenor Claudiu Ştefan) la individual, copii. „Ne mulţumesc rezultatele obţinute la acest concurs. O noutate faţă de anul trecut este introducerea concursului pe echipe, unde am reuşit să mai luăm medalii", a spus ieri Mădălina Mincu, una dintre antrenoarele de la LPS „Petrache Trişcu".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS