14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda şi Uruguay caută drumul spre finală

Olanda şi Uruguay caută drumul spre finală

„Buturuga mică“ a Mondialului din Africa de Sud încearcă să-şi facă loc în ultimul act al competiţiei, adversara ei, „portocala mecanică“, fiind mult mai bine cotată şi creditată cu prima şansă la victorie.

 

Stadionul „Green Point" din Capetown va găzdui în această seară, de la ora 21.30, prima semifinală a Cupei Mondiale din Africa de Sud. Faţă în faţă se vor afla naţionalele Olandei şi Uruguayului, care nu mai ajunseseră în această fază a competiţiei din 1998, respectiv 1970. Echipa antrenată de Bert van Marwijk încearcă să egaleze „miracolul" olandez din anii ‘70, când batavii au jucat două finale (1974 şi 1978), şi chiar să-l depăşească. În teren erau atunci adevăraţi „monştri" sacri ai fotbalului olandez, precum Johan Cruyff, Johann Neeskens, Ruud Krol, Rob Rensenbrink şi Johnny Rep, iar astăzi Wesley Sneijder sau Arjen Robben le pot călca pe urme.

Uruguay nu a mai ajuns în penultimul act din 1970, când sud-americanii s-au clasat pe locul al patrulea la Mondialul din Mexic. În semifinalele turneului din Africa de Sud, Uruguay este practic singura „intrusă" între cele patru ajunse până aici, nefiind inclusă printre „granzii" competiţiei la start. „Uruguayenii pot fi catalogaţi drept nişte supravieţuitori după meciul cu Ghana", a spus selecţionerul Olandei, Bert van Marwijk, despre adversara de astăzi.

„Am suferit mult, însă acum suntem printre cele mai bune patru echipe ale lumii. Avem la dispoziţie foarte puţin timp să pregătim meciul contra Olandei, însă mergem să câştigăm", a explicat celălalt tehnician, Tabarez.

 

Van Persie şi Mathijsen, recuperaţi

 

Selecţionerul Olandei, Van Marwijk, poate răsufla uşurat înaintea acestei partide cu Uruguay. Atât Robin Van Persie, cât şi Joris Mathijsen au fost recuperaţi şi vor putea fi prezenţi pe teren. Primul s-a refăcut după problemele la cot, iar Mathijsen după accidentarea la genunchi.

Mondialul s-a terminat pentru uruguayanul Lodeiro, care a suferit o fractură la piciorul drept şi îşi va putea vedea colegii la lucru doar din tribună.

Într-o situaţie asemănătoare este şi căpitanul Diego Lugano, indisponibil după o accidentare la genunchi. El ar putea fi refăcut pentru un eventual următor meci, dacă Uruguay va ajunge în finală. „Pot alerga fără dureri doar în linie dreaptă", a explicat el presei.

Casele de pariuri o dau ca favorită pe Olanda, deşi uruguayenii au un palmares mult mai bun, două titluri, dar cucerite cu câteva zeci de ani în urmă. O victorie a Olandei are o cotă de 1,55, în timp ce un succes al Uruguayului poate aduce un câştig de 5,5 ori mai mare decât suma mizată. Un egal este cotat cu 3,3. Jucătorul creditat cu cele mai mari şanse să înscrie un gol în acest meci este olandezul Van Persie, pentru care casele de pariuri oferă o cotă de doar 1,80. Acesta este urmat în ordine de coechipierii săi Robben şi Sneijder, iar al patrulea este uruguayanul Forlan (cu o cotă de 3,25).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU