18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTecău e gata să scrie istorie

Tecău e gata să scrie istorie

Victoria obţinută în faţa argentinienilor Juan Ignacio Chela şi Eduard, cu 6-4, 7-5, 6-2, din semifinalele de la Wimbledon, a însemnat enorm pentru suedezul Robert Lindstedt, dar, mai ales, pentru partenerul său, Horia Tecău, care a devenit primul român calificat într-o finală de dublu la un turneu de Mare Şlem din 1979. Tecău şi Lindstedt, cap de serie numărul 16, vor avea şansa sâmbătă, de la ora 13.00, să depăşească acest „prag" şi să câştige trofeul turneului londonez, chiar dacă nu le va fi uşor, pentru că îi vor avea ca oponenţi pe Jurgen Melzer (Austria) şi Philipp Petzschner (Germania).

Ultimii români care au disputat o finală de Mare Şlem au fost Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac, care în 1979 pierdeau în ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros.

La Wimbledon, ultima prezenţă românească într-o finală de dublu i-a aparţinut tot Virginiei Ruzici, în 1978, care a pierdut alături de slovena Mima Jausovec finala de dublu feminin.

La dublu masculin, singura prezenţă în ultimul act la Wimbledon i-a aparţinut lui Ilie Năstase, în 1973, când împreună cu americanul Jimmy Connors avea să câştige titlul. Năstase a fost ultimul român într-o finală de dublu masculin, câştigând tot cu Connors trofeul la US Open, în 1975. Cele mai multe turnee de Mare Şlem la dublu le-a câştigat Ilie Năstase, cinci (trei la dublu masculin – Roland Garros, 1970, cu Ţiriac, Wimbledon, 1973 şi US Open, 1975 – şi două la dublu mixt – ambele la Wimbledon, cu jucătoarea americană Rosemary Casals, în 1970 şi 1972).

Altfel, finala de simplu feminin, dintre americanca Serena Williams (28 de ani) şi rusoaica Vera Zvonareva (25 de ani), va avea loc sâmbătă, de la ora 15.00 (Sport.ro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS