19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pumele“ dau piept cu nemţii

„Pumele“ dau piept cu nemţii

Selecţionata „albiceleste“ va avea de trecut un obstacol dificil în cursa către realizarea obiectivului propus, finala Cupei Mondiale, urmând să întâlnească selecţionata Germaniei, în faţa căreia a pierdut ultimul meci jucat, în 2006.

 

Meciul Argentina – Germania, programat sâmbătă, de la ora 17.00, la Cape Town, este considerată de mulţi finala din sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Cele două echipe au împreună cinci trofee câştigate, trei nemţii şi două argentinienii, şi visează ca în Africa de Sud să-şi îmbunătăţească palmaresul cu încă o Cupă Mondială. Tensiunea înaintea acestui meci a crescut pe măsură ce s-a apropiat ziua disputării lui. Argentinienii îl privesc ca pe o revanşă, după eliminarea lor de către nemţi în 2006, la penaltiuri, tot în sferturi. Primele „săgeţi" către tabăra adversă le-a trimis mijlocaşul german Bastian Schweinsteiger. „Nu suport provocările argentinienilor, felul lor de a gesticula, modul în care încearcă să influenţeze deciziile arbitrului. Au o lipsă de respect la adresa tuturor. Şi suporterii lor sunt la fel. Stau în stadion unde vor, nu respectă locul pe care-l au scris pe bilet", a spus jucătorul.

Lui Schweinsteiger i-a răspuns chiar selecţionerul „pumelor", Diego Maradona: „Nu avem timp acum să ne gândim la Schweinsteiger. Nu mă interesează ce zice el. Băieţii mei se gândesc doar să-şi ia revanşa după înfrâgerea din 2006. Noi vom ataca şi vom juca în jumătatea lor de teren, vom ţine mingea, îi vom domina. Cred că ei ştiu deja asta şi de aceea sunt nervoşi".

Argentina poate conta pe superatacul ei, compus din Tevez, Messi şi Higuain, toţi fiind apţi de joc. De partea cealaltă, şi Loew poate alinia cea mai bună echipă, cu tânărul Muller în faţă, lângă Klose şi fantezistul turc naturalizat german, Ozil.

Singurul om de pe teren care nu poate fi, cel puţin înaintea meciului, catalogat drept „de cinci stele" este cel desemnat să împartă dreptatea, arbitrul Ravshan Irmatov, din Uzbekistan.

 

Paraguay pare pradă uşoară pentru Spania

 

Naţionala Paraguayului a avut noroc în optimi, întâlnind un adversar mai slab cotat, Japonia, şi a ajuns până în sferturi. Chiar şi cu niponii s-au chinuit sud-americanii, învingându-i abia după penaltiuri. De data aceasta, paraguayenii vor avea un adversar redutabil, campioana europeană en-titre, Spania (astăzi, ora 21.30, la Johannesburg).

Ibericii beneficiază de un lot mult mai valoros, fiecare dintre cei 23 de jucători convocaţi de Vicente del Bosque având calităţile necesare să joace într-un sfert de finală de Mondial. Nu este exclus ca în această seară să apară în atacul spaniolilor Llorente. Gigantul (1,93 m, 88 kg), legitimat la Athletic Bilbao, a debutat cu Portugalia şi toţi şi-au pus întrebarea „E mai bun el sau Torres?". Jocul lui Fernando Torres s-a îmbunătăţit de la meci la meci, dar „El Nino" nu este încă la sută la sută din posibilităţile sale. „Nu ştiu cine va juca titular, dar cu siguranţă cei care o vor face vor da totul pe teren", a spus selecţionerul Del Bosque.

De partea cealaltă, Paraguayul lui „Tata" Martino, care a prestat până acum un joc în stil european, foarte eficient, va evolua cel mai probabil într-un sistem 4-3-3, aparent destul de ofensiv, cu Barrios, Santacruz şi Valdez în atac. Selecţionerul Gerardo Martino era, vineri, încrezător în şansele echipei sale de a atinge faza semifinalelor. „Noi din acest moment nu mai avem ce pierde. Ne-am atins obiectivul, poate chiar l-am şi depăşit, ajungând în sferturi. Asupra jucătorilor nu va mai apăsa o presiune atât de mare şi sunt convins că vor face un joc bun. Chiar dacă adversarul nostru, Spania, are prima şansă, eu cred că vom putea câştiga", a spus tehnicianul selecţionatei „albirroja".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII