17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHypo Viena, lovită de criza economică

Hypo Viena, lovită de criza economică

Noua conducerea a campioanei Austriei la handbal feminin, Hypo Viena, a anunţat că, după demisia managerului Gunnar Prokop, nu poate susţine contractele a patru noi jucătoare, printre care se numără şi cel al handbalistei române Carmen Amariei. „Am venit la club în 1972 şi l-am condus cu succes timp de 38 de ani. În aceste zile, viziunea mea şi a celorlalţi membri din Board-ul clubului este prea diferită, în ciuda – în opinia mea – a unui plan financiar bun. Desigur că resimţim situaţia economică generală. Dar diferendele de opinie privind contractele unor jucătoare pe care le-am considerat necesare pentru a păstra nivelul ridicat internaţional din ultimii 25 de ani, dar şi alte transferuri care au fost promise, dar nu au devenit niciodată realitate, m-au făcut să decid imediat demisia mea din funcţie", afirma Gunnar Prokop în urmă cu câteva zile.

Noua conducere a clubului vienez, formată din managerul Dieter Heger (ex-secretarul general al echipei) şi antrenorul Martin Matuschkowitz, susţinută de membrii Consiliului de Administraţie, l-a contrat vineri pe fostul manager. „Vom continua să construim o echipă care să facă faţă la nivel european, dar nu vom fi în stare să recunoaştem contractele semnate cu cele patru jucătoare ce trebuia să vină pentru noul sezon", se arată în comunicatul emis de noua conducere, conform Mediafax.

Cele patru noi jucătoare, care au semnat contracte valabile cu Hypo Viena pentru minimum un sezon, sunt Kristine Lunde-Borgersen şi Gitte Aaen (ambele venite de la Viborg HK), Carmen Amariei şi Mette Melgaard (ambele de la FCK Handbold). „Nu cunosc amănunte despre anunţurile oficiale de la Hypo Viena. Pe mine nu m-a anunţat nimeni nimic. Ştiu doar că pe 5 iulie trebuie să mă prezint la pregătiri, la Hypo Viena, iar duminică plec spre Austria. Nu ştiu ce se va întâmpla, trebuie să ajung acolo pentru a cunoaşte alte detalii. Alte declaraţii pot face abia după ce voi cunoaşte situaţia. Personal, am un contract semnat, vom vedea ce se va întâmpla", a spus Carmen Amariei pentru sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS