18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Brazilia, out!

Olanda – Brazilia 2-1

Stadion „Nelson Mandela Bay“, Port Elizabeth, spectatori 42.000.

Au marcat: Felipe Melo (‘53, autogol), Sneijder (‘69)/Robinho (‘10).

Olanda: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Ooijer, V. Bronckhorst – V. Bommel, De Jong – Robben, Sneijder, Kuyt – Van Persie (‘85, Huntelaar). Selecţioner: Bert van Marwijk.

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Bastos (‘62, Gilberto Melo) – Felipe Melo – D. Alves, Kaka, G. Silva – Robinho – Luis Fabiano (‘77, Nilmar). Selecţioner: Carlos Dunga.

Cartonaş roşu: Felipo Melo (‘73).

A arbitrat: Yuichi Nishimura (Japonia).

Vineri după-amiază, primul meci din „sferturi", Olanda-Brazilia, „finala" din această fază a CM, a fost un fel de regal fotbalistic disputat între două mari echipe, care s-au mai întâlnit în 1994, tot în „sferturi". Atunci, sud-americanii i-au învins pe olandezi cu 3-2, iar în 1998, când s-au întâlnit din nou, europenii au plecat din nou acasă, eliminaţi la loviturile de departajare. Duelul de vineri a avut de toate – spectacol, ritm, tensiune, răsturnare de situaţie… Tabela s-a mişcat repede în favoarea celor care au încântat la început: Robinho a înscris pe lângă Stekelenburg din pasa fabuloasă a lui Felipe Melo, la o greşeală inexplicabilă a defensivei Olandei, 0-1 (‘10). Cu acest scor s-a încheiat prima repriză, deşi ocazii au fost la ambele porţi, ultima aparţinând tot Braziliei, ce părea să nu aibă probleme în privinţa calificării în dauna Olandei – Maicon a şutat de la 15 metri, Stekelenburg a deviat în corner, dar arbitrul nu l-a acordat (min. 47, în prelungiri). În repriza a doua, a apărut pe teren o echipă a Olandei aproape total schimbată, ca joc. La opt minute de la reluare, tot la capătul unei gafe, s-a marcat golul egalizator al Olandei: Sneijder a şutat cu mult efect din colţul careului, Felipe Melo l-a încurcat pe portarul Julio Cesar şi mingea, uşor deviată cu capul de Felipe Melo, a intrat în poartă, 1-1! Meciul a devenit unul aprig, jucându-se pe contre şi, oarecum surprinzător, dar meritat, „portocala mecanică" a preluat conducerea pe tabela de marcaj printr-un gol spectaculos: vedeta Robben a executat un corner, Kuyt a prelungit pentru Sneijder, care a înscris cu capul din mijlocul careului Braziliei (min. 69)! Apoi, Brazilia a mai primit o lovitură: Felipe Melo a fost eliminat pentru un fault dur asupra lui Robben (‘73) şi finalul a fost unul nebun, în care Brazilia a beneficiat de multe cornere şi lovituri libere, dar tot Olanda ar fi putut marca, Van Persie, Kuyt şi Robben ratând ocazia de a se desprinde şi de mări diferenţa. Mijlocaşul olandez al Interului, Sneijder, a fost desemnat omul meciului, unul catalogat ca fiind cel mai bun, până vineri după-amiază, de la această ediţie a Cupei Mondiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII