17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportParaguay, în sferturi

Paraguay, în sferturi

Paraguay – Japonia 5-3
(după loviturile de departajare)

Stadion „Loftus Versfeld“, Pretoria, spectatori: 40.000.

Paraguay: Villar – Bonet, Da Silva, Alcaraz, Morel – Ortigoza (‘75, Barreto), Vera, Riveros – Santa Cruz (‘93, Cardozo), Benitez (‘60, Valdez), Barrios. Selecţioner: Gerardo Martino.

Japonia: Kawashima – Abe (‘81, Nakamura), Komano, Tulio, Nagatomo – Endo, Matsui (‘65, Okazaki), Okubo (‘105, Tamada), Hasebe, Nakazawa – Honda. Selecţioner: Takeshi Okada.

A arbitrat: Frank De Bleeckere (Belgia).

Paraguay şi Japonia, echipele care s-au înfruntat ieri, la Pretoria, în optimile turneului final din Africa de Sud, au dorit să intre în istorie şi să obţină pentru prima oară calificarea în sferturile unui Campionat Mondial. Sud-americanii au ratat această şansă de trei ori, în 1986, 1998 şi în 2002, în timp ce asiaticii au fost o singură dată la un pas de sferturi, în 2002, când au fost învinşi în optimi de Turcia.

Cele două formaţii au început prudent, neasumându-şi riscuri, iar prima parte a partidei a fost plictisitoare, fără ocazii de gol. Abia în minutul 20 Lucas a avut o bună oportunitate, însă şutul său a fost blocat în ultima clipă de Kawashima. Japonezii au replicat prin Matsui, care a lovit transversala cu un şut din afara careului (‘22). În minutul 28 a fost rândul lui Santa Cruz să treacă pe lângă gol, după care cele două formaţii au intrat din nou în „amorţire", iar prima repriză s-a încheiat cu un scor alb.

Şi în repriza secundă acţiunile ofensive au fost puţine şi previzibile, portarii Villar şi Kawashima fiind deranjaţi foarte rar. Dacă la poartă nu au reuşit să şuteze, în schimb jucătorii au început să se lovească, unii dintre ei demonstrând că stăpânesc destul de bine artele marţiale. Arbitrul De Bleeckere a acordat câteva cartonaşe galbene, spiritele s-au calmat, iar meciul a intrat în prelungiri. Au urmat loviturile de departajare, unde au marcat Barreto, Barrios, Riveros, Valdez şi Cardozo, pentru Paraguay, respectiv Endo, Hasebe şi Honda, pentru Japonia, Komano fiind cel care a greşit ţinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS