10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnglezii au capitulat în faţa „panzerelor“

Englezii au capitulat în faţa „panzerelor“

Germania – Anglia 4-1

Stadion „Free State“, Bloemfontein, spectatori: 38.000.

Au marcat: Klose ‘20, Podolski ‘33, Muller ‘67, ‘70 / Upson ‘37.

Germania: Neuer – Boateng, Mertesacker, A. Friedrich, Lahm – S. Khedira, Ozil (‘84, Kiessling), Schweinsteiger – Podolski, Klose (‘72, Gomez), Muller (‘72, Trochovski). Selecţioner: Joachim Low.

Anglia: James – A. Cole, Upson, Terry, Johnson (‘88, Wright Phillips) – Milner (‘65, J. Cole), Lampard, Barry, Gerrard – Defoe (‘71, Heskey), Rooney. Selecţioner: Fabio Capello.

A arbitrat: Jorge Larrionda (Uruguay).

„Finala din optimi" le-a pus, ieri, faţă în faţă, pe Germania şi pe Anglia, duel care a readus în prim-plan orgoliile celor două naţiuni. Războiul psihologic a început în urmă cu câteva zile, ziarele din Anglia şi Germania întrecându-se în provocări la adresa adversarilor.

Pe teren, fotbaliştii britanici au părut că suportă mai greu presiunea şi în prima parte a meciului au avut puţine acţiuni periculoase. Atacanţii Defoe şi Rooney s-au văzut nevoiţi să vină să-şi ia singuri mingea pentru că nu au primit nici o pasă utilă, deşi aveau mijlocaşi cotaţi la zeci de milioane de euro, ca Lampard, Gerrard sau Barry. „Panzerele" şi-au concretizat dominarea în minutul 20, când Klose i-a luat faţa lui Upson şi a şutat din cădere pe lângă James. În minutul 33, un contraatac rapid al nemţilor a fost finalizat de Podolski cu un şut la colţ: 2-0. Bucuria germanilor a ţinut doar patru minute, Upson reducând din handicap cu o lovitură de cap la o centrare a lui Gerrard (‘37). După numai un minut, Lampard a şutat puternic de la 25 de metri, mingea a lovit transversala a căzut dincolo de linia porţii, însă tuşierul nu a validat golul.

Supuşi unui asediu puternic, elevii lui Low nu au contat în ofensivă în debutul reprizei secunde. În minutul 53, Lampard a fost aproape de egalare, însă mingea expediată din lovitură liberă de la 30 de metri a lovit transversala. „Panzerele" au declanşat apoi două contraatacuri ucigătoare, ambele fiind finalizate de Muller (‘67, ‘70). Schimbările cu tentă ofensivă făcute de Capello nu au mai contat, iar englezii a trebuit să se recunoască învinşi. În primele două partide din optimi, care au fost programate sâmbătă, Uruguay a învins Coreea de Sud, cu 2-1, în timp ce SUA a pierdut, după prelungiri, cu 1-2, confruntarea cu Ghana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS