8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPartida Isner - Mahut a scris 12 recorduri

Partida Isner – Mahut a scris 12 recorduri

Tenismanul american John Isner a reuşit să se impună în cele din urmă în faţa francezului Nicolas Mahut, după 11 ore şi 5 minute, scor 70-68 în decisiv.

 

Partida dintre John Isner (25 de ani, 19 ATP), cap de serie numărul 23, şi Nicolas Mahut (28 de ani, 148 ATP), din turul întâi al turneului de la Wimbledon, devenită cea mai lungă din istorie, dar şi meciul cu cele mai multe game-uri jucate, s-a încheiat, joi seară, cu victoria americanului după 11 ore şi 5 minute, scor 6-4, 3-6, 6-7(7), 7-6(3), 70-68. Meciul a început marţi, dar a fost întrerupt după patru seturi din cauza întunericului (două ore şi 54 de minute) şi a fost reluat miercuri. Nici de data aceasta nu s-a finalizat, a fost oprit din nou (şapte ore şi şase minute), la scorul de 59-59 în decisiv, tot din cauza întunericului şi a continuat joi seară, deznodământul partidei venind după o oră şi cinci minute. „Este cu adevărat dureros, dar au fost trei zile incredibile. John a servit extraordinar. Este un campion. Am jucat cel mai mare meci din toate timpurile în cel mai bun loc posibil. Este o onoare!", a spus învinsul, Nicolas Mahut, pentru presa londoneză, citată de Mediafax. La rândul său, John Isner a afirmat că oboseala dispare când joci un asemenea meci: „Când joci un meci ca acesta, într-o asemenea atmosferă, nu te simţi cu adevărat obosit. Băiatul ăsta (Mahut – n.r.) este un luptător. Cineva trebuia să piardă, dar este o onoare să împart această performanţă cu el".

Arbitrul de scaun Mohamed Lahyani, care a oficiat istoricul meci, a spus că este incredibil să fii implicat într-o astfel de partidă: „Este ceva incredibil să fii implicat într-un astfel de meci extraordinar. Nu cred că voi mai întâlni un astfel de scenariu în viaţa mea. Nu am simţit oboseala. Am fost captat de meci. Atunci când te concentrezi astfel, uiţi de tot. Eu călătoresc la clasa economică, astfel că nu am simţit nici un inconvenient să stau şapte ore în scaun".

 

„Ce meci incredibil!“

 

Reprezentanţii Guinness World Record (Cartea Recordurilor) au anunţat la scurt timp după încheierea istoricului duel că tenismenii John Isner şi Nicolas Mahut au stabilit 12 noi recorduri şi vor primi certificatele pentru acestea.

Cei doi tenismeni au doborât recordul pentru „cel mai lung meci de tenis profesionist", pentru „cel mai lung meci din cadrul unui turneu de Mare Şlem", pentru „cea mai lungă partidă jucată la Wimbledon", pentru „cel mai mare număr de game-uri (183 în total) într-un meci profesionist", „într-un meci de la un turneu de Mare Şlem" şi „într-un meci de la turneul de la Wimbledon".

John Isner a reuşit 112 aşi în faţa lui Mahut, ceea ce i-a permis să stabilească recordurile pentru „cel mai mare număr de aşi reuşit de un tenisman
într-un meci de tenis profesionist", „într-un meci de la un turneu de Mare Şlem", şi „într-un meci de la Wimbledon".

De asemenea, jucătorii au doborât recordul pentru „cel mai mare număr de game-uri într-un set (138) într-un meci de tenis profesionist", „într-un meci de la un turneu de Mare Şlem", şi „într-un meci de la Wimbledon".

Editorul-şef de la Cartea Recordurilor, Craig Glenday, s-a declarat fascinat de partida dintre Isner şi Mahut, folosind cuvinte frumoase la adresa celor doi tenismeni: „Ce meci incredibil! O performanţă fără precedent care reflectă forţa şi anduranţa uimitoare a celor doi jucători. Este greu să stabileşti un astfel de record, iar să reuşeşti asta sub presiunea unui turneu major şi în faţa a mii de spectatori este pur şi simplu grandios".

Oboseala acumulată şi-a spus cuvântul în jocul de vineri, John Isner pierzând la capătul a trei seturi, scor 6-0, 6-3, 6-2, disputa din turul doi, cu olandezul Thiemo de Bakker.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS