16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandre Cardoso preferă să fie fruntaş în „B“

Alexandre Cardoso preferă să fie fruntaş în „B“

Brazilianul Alexandre Cardoso (foto) refuză să joace în Liga I la o echipă care se bate la retrogradare, preferând să continue la Pandurii şi să lupte pentru promovare.

 

Chiar dacă Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova s-au înţeles pentru transferul lui Alexandre Cardoso, brazilianul refuză să meargă în Bănie. Nemulţumit de unele clauze din contract, Cardoso a refuzat oferta lui Mititelu. „Nu am fost de acord cu o clauză din contract. Craiova e o echipă mare din România, de tradiţie, respectată, dar dacă rămâne clauza aceea, e un capitol închis pentru mine", a spus Cardoso. Clubul Pandurii a ratat 100.000 de euro, sumă pe care ar fi primit-o de la Craiova în contul împrumutului lui Cardoso pentru un an, dar încearcă în continuare să-i găsească un angajament în Liga I. „Ar fi fost şi Rapidul interesată de serviciile mele, aşa a zis preşedintele. Ei ar fi prezentat o ofertă mai clară. Eu nu am zis că vreau la Steaua", a mai spus Cardoso. Brazilianul nu acceptă să meargă la o echipă din Liga I care se bate la retrogradare, preferând să continue la Pandurii Târgu Jiu. „M-au sunat şi fani din Târgu Jiu ai Craiovei să-mi transmită că era bine să merg la Craiova, dar eu vreau să joc la Pandurii, în «B». Nu vreau să plec de la Târgu Jiu la o echipă care se bate la retrogradare, ci la o echipă cu obiectiv mare. E bine la Târgu Jiu, preşedintele mă plăteşte la valoarea mea. Şi eu am retrogradat cu echipa şi vreau să aduc bucurie aici, să promovăm în Liga I", a mai declarat Cardoso.

 

Poarta pandurilor
este acoperită

 

Rămaşi descoperiţi pe postul de portar după ce l-au împrumutat pe Răzvan Stanca la Steaua şi l-au lăsat liber pe Vladimir Livşit, oficialii pandurilor s-au reorientat rapid. Astfel, lângă experimentatul Pedro Mingote, oltenii au mai adus doi portari de perspectivă, Victor Râmniceanu şi David Laza. „David Laza este născut în 1991. În majoritatea timpului a fost titular la Voinţa Sibiu. Este un tânăr de perspectivă, are un fizic frumos, munceşte mult şi provine dintr-o familie modestă", a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Patru jucători i-au atras atenţia lui Pârvulescu la Memorialul „Traian Predulescu", competiţie amicală desfăşurată recent la Târgu Jiu: Fotescu, de la Jiul Rovinari, şi Voinea, I. Constantin şi Diaconu, de la Pandurii II, aceştia având mari şanse să facă parte din lotul pandurilor pentru viitorul sezon. „Fotescu are experienţă, are 25 de ani, a jucat în Liga a II-a, poate fi o variantă pentru atacul nostru. Mi-au plăcut şi Voinea, I. Constantin şi Diaconu", a declarat Pârvulescu.

 

Rovinari, altă variantă de migrare

 

Pandurii sunt hotărâţi să schimbe gazonul de pe „Municipal", dar nu se ştie dacă există bani şi unde vor juca în timpul lucrărilor. Oficialii au făcut investiţii la Motru, însă a apărut şi varianta Rovinari, unde există un teren excelent, nu şi tribune pentru omologarea la nivelul Ligii a II-a. „Sunt două posibilităţi: jucăm la Motru ori la Rovinari. Am înţeles că la Rovinari este un teren foarte bun, o să mergem să-l vedem chiar dacă nu sunt tribune. Putem închiria tribune mobile, ca la Ploieşti, care ar costa circa 1.000 de euro pe meci. Oricum, am înţeles că în două luni şi jumătate s-ar schimba suprafaţa de joc şi am reveni la Târgu Jiu. Rovinari e mult mai aproape de Târgu Jiu şi ar fi mai lejer pentru noi să mergem de două ori pe săptămână să ne antrenăm acolo", a afirmat preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII